تحلیلی در شناخت مولفه های پایدار زیست محیطی در ایران و جهان در راستای نیل به محلات پایدار شهری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_2191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بشیری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه هنر اصفهان، همدان

احمد شاهیوندی

استادیار برنامه ریزی شهری، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان

چکیده

تحولات اخیر در رشد و توسعه شهرنشینی و به تبع آن رشد و توسعه کالبدی محلات، مسایلی را در فضای شهری به وجود آورده که نهتنها ساکنین آن، بلکه تمام محیط زیست در معرض عهوارض ناشی از آن را، مورد تهدید قرار داده است. در دهه های اخیر نظریاتمتعددی در خصوص بهبود کیفیت محله ها ارایه شده است که در میان آن ها می توان به نظریه توسعه پایدار اشاره کرد، هدف اصلی ایننظریه در سطح محلی، ایجاد محیط مطلوب و پایدار برای زندگی ساکنان حال و آینده است. هر چند مباحث توسعه پایدار به طور گستردهدر پژوهش های اخیر مورد توجه قرار گرفته اما ابعاد پایداری و شاخص های آن در مقیاس خردتر را مشخص ننموده اند. هدف از اینمقاله، مقایسه شاخص های پایداری زیست محیطی محلی است.این مقاله به جستجو پیرامون معیارهای پایداری در محلات شهری میپردازد و به منظور دستیابی به این مهم از تجارب و مطالعات جهانی مشابه در مورد کاربرد معیارهای های ارزیابی کیفیت محیط زیستشهری استفاده شده است و در نهایت با مقایسه آن ها، مجموعه کاربردی تری از معیارها برای دستیابی به پایداری زیست محیطی درمحله منتج گردید. در این راستا روش پژوهش حاضر تحلیلی- استنتاجی است و در این راستا از مرور معتبرترین منابع خارجی پیرامون موضوع استفاده شده است. نتایج این تحلیل، به معرفی معیارهای زیست محیطی منتخب، جهت بررسی محیط زیست شهری و توسعهپایدار محلی ایران را به دست می دهد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، محله پایدار، معیار، محیط زیست شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.