مکانیابی برای دفن پسماندهای جامد شهری شهرستان شاهین دژ با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU04_2080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 648
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی، دانشگاه تبریز، ایران
استادیار گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز
استادیار گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز
دانش آموخته کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
انتخاب محل دفن پسماندها یکی از اقدامات مهم در مدیریت پسماندهای جامد شهری محسوب می شود. با توجه به اثرات مخرب زیست محیطی، اقتصادی و اکولوژیکی زباله های شهری، انتخاب محل دفن باید با دقت و طی یک فرایند علمی صورت می گیرد. ابزارها و فناوری جدید می توانند در یافتن مکان مناسب دفن کمک شایانی داشته باشند. امروزه سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS)، به طور گسترده در برنامه ریزی های زیست محیطی مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق در راستای تعیین محل مناسب برای دفن پسماندهای جامد شهرستان شاهین دژ، شاخص های مختلف از قبیل سنگ شناسی، کاربری اراضی، پوشش گیاهی، اختصاصات خاک، توپوگرافی (شیب)، فاصله از مناطق شهری و فاصله از جاده اصلی، آبراهه های اصلی و فرعی، مناطق مسکونی، چاه و قنات، گسل که در مکانیابی دفن زباله مورد توجه قرار گرفته است. پس از تشکیل ماتریس مقایسه زوجی معیارهای نهایی هریک از لایه هاس اطلاعاتی با استفاده از نرم افزار Expert Choice 11 محاسبه شده و در محیط GIS، مدلسازی به صورت فرایند تحلیل سلسله مراتبی انجام گرفته است. در نهایت پهنه های مناسب دفن زباله شهر شاهین دژ براساس قابلیت استقرار مکان در قالب 4 طبقه کاملا مناسب تا نامناسب شناسایی شده است. بر اساس نتایج این تحقیق مکان های مناسبی در شمال، شرق و غرب شهر شاهین دژ برای دفن پسماندهای جامد شهری تعیین شده است.کلیدواژه ها
پسماند جامد شهری، روش تحلیل سلسله مراتبی، GIS، شاهین دژمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.