مطالعه کاربردی برخی گیاهان در بازیافت و کنترل آلودگی سایت های پسا صنعتی (گیاه پالایی)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_2037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 612
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر روحانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

شقایق جلیل پوررودکلی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

سایت های صنعتی و کارخانه ها در اغلب شهرهای بزرگ در حاشیه و پیرامون شهر شکل گرفته و برپا می شوند.رشد جمعیت و افزایش نرخ شهرنشینی موجب گستردگی کالبدی و توسعه روزافزون شهرها شده است. برخی ازسایت های صنعتی به دنبال توسعه شهرها، دیگر به عنوان یک کاربری حاشیه ای مطرح نبوده و به نوعی معضل شهرهایامروزی قرار گرفته اند. برخی از این سایت های صنعتی به دلیل آلودگی های ناشی از فعالیت خود و همچنین به علتاثرات مخرب زیست محیطی قادر به ادامه فعالیت در شهرها نبوده و دوباره به حاشیه شهرها رانده می شوند. این امرسبب شکل گیری سایت های صنعتی متروکه در شهرها شده است. معماری منظر با ساماندهی و باز زنده سازی اینسایت ها و تبدیل آنها به فضاهایی زنده و پویا در قالب فضاهای جمعی و سبز شهری در احیای این ظرفیت های شهرنقش مهمی ایفا می کند. این مقوله منجر به خلق حیطه جدیدی در فعالیت های مرتبط با رشته منظر به نام منظرپساصنعتی شده است. اولین گام در این فرآیند، رفع مشکلات زیست محیطی سایت های صنعتی است. یکی از مهمترینعوامل تاثیرگذار در بهبود سلامت سایت های پساصنعتی به کارگیری گیاهان مناسب با ویژگی های مشخص در آنها است.در این مقاله با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی و استفاده از منابع کتابخانه ای موجود، مفاهیم مربوط به منظر پساصنعتی مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش به معرفی گونه های گیاهی مناسب برای رفع آثار آلودگی محیطزیستی سایت های صنعتی می پردازد و نقش گیاهان در بهبود اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از این فعالیتها را موردتحلیل قرار می دهد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد گیاهانی مانند بید، آفتابگردان و ... می توانند در اینزمینه نقش موثری داشته باشند.

کلیدواژه ها

معماری منظر، منظر پساصنعتی، گیاه پالایی، آلودگی، اثرات زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.