بررسی تاثیر چالش های فضای کسب و کار بر چشم انداز اقتصادی کشور از نگاه بانک جهانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_1934
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مه یار موبدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد صفادشت

علیرضا اسکندری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الکترونیکی

مهدی حاجی خانی گلچین

کارشناس ارشد، سازه دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

محسن علی حیدری

استاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد صفادشت

چکیده

از آنجایی که بهبود فضای کسب و کار، گامی اساسی در جهت بهبود رفاه اجتماعی، تولید، اشتغال و ... در کشور می باشد و همچنین با فراهم نمودن شرایط رقابت پذیری و ایجاد بستر مناسب برای سرمایه گذاری و صادرات و واردات نقش تعیین کننده ای در رشد و توسعه اقتصادی کشور ایفا می کند، اکثر کشورها برای بهبود فضای کسب و کار و توسعه اقتصادی توسط فعالان اقتصادی تلاش می کنند. بمنظور بهبود فضای کسب و کار در ایران، می بایست سیاست های کلی و واحدی وضع و به اجرا درآید و همچنین هماهنگی های لازم میان سازمان ها و نهادها افزایش یابد. در این مقاله سعی شده است اطلاعات مربوط به 11 شاخص، شروع کسب و کار، اخذ مجوزها، استفاده از انرژی الکتریکی/ برق، استخدام و اخراج نیروی کار، ثبت دارایی و اموال شرکت، اخذ اعتبار، حمایت از سرمایه گذاران، پرداخت مالیات، تجارت فرامرزی، الزام آور بودن قراردادها و انحلال کسب و کار/ اعلام ورشکستگی که توسط بانک جهانی اندازه گیری شده و تاثیر بسزایی بر فضای کسب و کار ایران می گذارد را در 4 سال اخیر بررسی و مورد مقایسه قرار گیرد. با توجه به مقایسه های انجام شده برای 11 شاخص فوق در طول 4 سال، نتیجه حاصل شده حاکی این مطلب است که با بالا بردن سطح آگاهی هیا عمومی از طریق در دسترس قرار دادن اطلاعات لازم، بازنگری در قوانین و مقررات، مطالعه وضعیت کسب و کار کشورهای موفق (به ویژه کشورهای همسایه)، حمایت لازم از سهام داران خرد، ایجاد ثبات سیاست های پولی، مالی و تجاری و اصلاح برخی از فرآیندهای قضایی کشور، فضای کسب و کار ایران بهبود خواهد یافت.

کلیدواژه ها

فضای کسب و کار، اقتصاد، Doing Business

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.