هندسه فراکتال در معماری مقرنس ها و گنبدهای مساجد و خانه های قدیمی ایران با نمونه الگویی خانه بروجردی، مسجد شیخ لطف الله اصفهان و نصیر الملک شیراز
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,262
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSAU04_1705
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
تصوری که از نقوش، تزیینات و مقرنس هایی که در معماری اسلامی وجود داشت، تنها مهارت و خوش ذوقی بکارگیریهندسه اقلیدوسی استاد کاران آن زمان بوده است. در دهه های اخیر هندسه جدیدی معرفی شد که در بسیاری از علوم دخیلو پرکاربرد یشت. این هندسه که فراکتال نامیده شده بریرفته از طبیعت می باشد و در حین آشفتگی نظم خاصی در آن وجوددارد. در این مقاله سعی گشته با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، بررسی دقیق سایر پژوهش ها و تطبیق نمونه و الگوهایطبیعی با نقوش و مقرنس های مساجد اماکن تاریخی به اثبات آگاهی معماران پیشین ما با هندسه فراکتال پرداخته شود.نتیجه حاصله بیانگر تاثیر طبیعت در الهام و سرمشق خلاقیت انسان در طول تاریخ معماری این سرزمین و نگاه ژرف معمارانایرانی به طبیعت بوده وطبیعت گرایی یکی از ارکان معماری ایرانی بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی جعفری
دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مرند، ایران
راضیه السادات طباطبایی
کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تفت، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تفت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :