سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: ICSAU04_1698
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 507
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله پارامترهای موثر در طراحی بیمارستان پایدار در اقلیم گرم و خشک
چکیده مقاله:
امروزه بشر در حال پیشرفت در تمامی زمینه های تکنولوژی و علمی است. در این دوره صنعت بیمارستان سازی رشدزیادی کرده است.در کنار این پیشرفت های جدید بشر با چالش جدید گرم شدن و آلودگی زمین که از نتایج استفادهبیش از حد از انرژی ها و منابع فسیلی است، مواجه شده است. در نتیجه معماری و ساختمان سازی به سمت استفاده ازانرژی های تجدید پذیر و سبز متمایل شده است. با توجه به این نکته که بیمارستان ها یکی از بزرگترین استفادهکنندگان انرژی می باشند طراحی بیمارستانی هایی که بر اساس اصول معماری پایدار طراحی شده باشند از نیازهایامروزه جوامع در حال توسعه است. در این مقاله سعی شده تا با بررسی عوامل مهم معماری پایدار به تاثیر آن بر طراحیبیمارستان پرداخته شود و نقش و میزان تاثیر این عوامل و چالش ها و موانع و محدودیت های استفاده آن ها دربیمارستان مورد ارزیابی قرار گیرد. برای نیل به این مهم این مطالعه با روش تحقیق توصیفی- تحلیلی انجام گرفته است. در ابتدا به جمع آوری داده ها و اطلاعات بر اساس ادبیات علمی موضوع در کتابخانه ها و مقالات علمی و پایگاه هایاینترنتی معتبر پرداخته شده است و پس از انجام تحلیل محتوایی آن ها به روش توصیفی تحلیلی مورد تحقیق و بررسیقرار گفته اند. که در پایان به نتایج زیر دست پیدا شد: حداکثر استفاده از نور خورشید، آفتاب، دید به مناظر، فضاهایسبز و بهره گیری از تهویه طبیعی به خصوصی در بخش های بستری که بیماران در آن اقامت دارند و نه بخش هایعفونی که امکان سرایت آن وجود دارد. توجه به نورگیری و استفاده هر چه بیشتر فضاهای بیمارستان از نور طبیعی،جهت گیری مناسب ساختمان برای حد اکثر استفاده از انرژی نور خورشید، ایجاد پنجره های مناسب در ضلع جنوبی باسایبان مناسب و به حداقل رساندن آن ها در نمای شرقی و غربی با استفاده از سایبان ،استفاده از عایقکاری برایجلوگیری از هدر رفتن سرما و یا گرمای داخل محیط ، استفاده از شیشه ای دو و سه جداره و بازتابنده و عایق کاری هایحرارتی مناسب قاب پنجره ها، استفاده از پوشش گیاهی، بام سبز و جداره های سبز ،کاشت درختان در مسیر وزشبادهای نا مطلوب، استفاده از آتریوم با سلول های خورشیدی، استفاده از سلول های فوتوولتاییک برای تامین سرمایشو گرمایش، استفاده از مصالح قابل بازیافت و مصالحی که کمترین آلودگی شیمیایی را به همراه داشته باشد، استفاده ازسیستم های هوشمند ساختمان برای کنترل میزان انرژی.
کلیدواژه ها:
معماري پايدار، بيمارستان، نور خورشيد، اقليم، گرم و خشك
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/619444/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محور، فاطمه،1395،پارامترهای موثر در طراحی بیمارستان پایدار در اقلیم گرم و خشک،چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری،تهران،،،https://civilica.com/doc/619444
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، محور، فاطمه؛ )
برای بار دوم به بعد: (1395، محور؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی نقش طراحی داخلی بیمارستانها وتاثیرعوامل زیباشناسی و روانشناسی آن برروی بیماران
- عوامل کالبدی معماری: نقش آن در فضاهای درمانی و بهبود بیماران
- طراحی بیمارستان با رویکرد تأمین ایمنی و امنیت
- بازشناسی راهکارهای انتقال نور روز در بیمارستان ها با رویکرد توسعه و معماری پایدار و تاثیر آن بر روند بهبود بیماران
- راهکارهای پایداری در بیمارستانها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.