استفاده از نماهای شیشه ای و نیمه شیشه ای درشهر تبریز و بررسی اثرات بصری و تغییرات سطح حرارتی متعاقب آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_1508
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام سلیقه

مربی گروه آموزشی معماری دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

ندا بهاور

دانشجوی مقطع کارشناسی معماری دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

در دنیای مدرن امروزه، محدودیت وجود زمین در مناطق شهری، منجر به افزایش ساخت وساز ساختمان هایبلندمرتبه شده است. در طراحی بسیاری از این ساختمان های بلندمرتبه، به دلیل تنوع در فرم و رنگ، از نماهایشیشه ای و نیمه شیشه ای استفاده شده است، این مصالح موجب بازتاب شدید نور خورشید می شود که اثرات زیادیبر همسایگی های اطراف خود دارد که می توان به خیرگی ناشی از نور خورشید، افزایش سطح حرارتی دمایهمسایگی ها و زمینه ای مجاور و از بین بردن پوشش گیاهی اشاره کرد. در سال های اخیر، استفاده از نماهایشیشه ای و نیمه شیشه ای در شهر تبریز رواج یافته است و به دلیل این که این نماها باعث ایجاد مسایل بصری ناشیاز انعکاس نورخورشید و افزایش سطح حرارتی دمای شهری شده است، این موضوع موردبررسی واقع شده است.هدف از این مقاله، بررسی آثار بصری و تغییرات حرارتی متعاقب آن بر همسایگی های اطراف خود، است تاطراحی های مناسبی مبنی براین موضوع، صورت گیرد. مقاله حاصل گردآوری اسناد کتابخانه ای و مطالعاتمیدانی و تحلیل نرم افزاری می باشد. نمونه مطالعاتی، واقع در شهر تبریز و دریکی از مناطق پرتردد شهری استکه با استفاده از نرم افزارهای راینو (Rhino) و گرس هاپر(Grasshopper) شبیه سازی شده است. با تجزیه وتحلیل مطالعات انجام شده پیرامون نمونه موردی، اثرات انعکاس ناشی از نور خورشید بر همسایگی های اطراف همچونخیابان ها، پیاده روها و نماهای سایر ساختمانهای همسایگی نشان می دهد که نقطه ضعفی در طراحی نمونه موردمطالعاتی و استفاده زیاد از مصالح با کیفیت تابشی بالا و نسبتا بالا، همچون شیشه، وجود دارد. همچنین براینتیجه گیری بهتر در نمونه مطالعاتی، از مصالح جایگزین، یکی باکیفیت تابشی بالا و دیگری باکیفیت تابشی نسبتا کم، استفاده شده و نتایج هردو به صورت جداگانه شبیه سازی شده است.

کلیدواژه ها

ساختمان های بلند، نماهای شیشه ای، اثرات انعکاسی، مشکلات بصری، افزایش سطح حرارتی دما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.