بررسی عوامل معماری پایدار در معماری مسکونی سنتی ایرانی (نمونه موردی: سرای حاج آقاعلی رفسنجانی)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 461

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU04_1496

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

این پژوهش به بررسی معماری پایدار در خانه های سنتی ایرانی می پردازد و به عنوان نمونه بنای سنتی ایرانی خانه حاج آقا علیانتخاب شده است. از آنجایی که امروزه معماری وتوسعه پایدار مقوله بسیار مهم و پر اهمیتی در معماری و شهرسازی است و معماری مسکونیسنتی ایرانی همساز با اقلیم بوده و سعی در ارتباط صحیح و مناسب با طبیعت پیرامون خود داشته و از این نظر با معماری پایدار هماهنگیکامل دارد، در این پژوهش معماری خانه حاج آقا علی را که یک معماری با شکوه است از نقطه نظر پایداری مورد بررسی قرارمی گیرد. درپایان این نتیجه به دست می آید که در معماری سنتی ایران تا چه اندازه طبیعت و محیط زیست اهمیت داشته و همواره سعی شده استکه آن را حفظ کنند و از نابودی مصون دارند و با کلیه اصول معماری پایدار مطابقت کامل دارد.پژوهش مورد نظر براساس مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی و به روش تحلیلی وتوصیفی انجام شده است. ابتدا منابع موجودرا مطالعه کرده و رابطه ی اقلیم و معماری پایدار در ساختمان را بررسی کرده سپس جهت شناسایی معماری خانه ی حاج آقاعلی با استفادهاز بررسی های اسنادی و میدانی عوامل شکل دهنده به معماری پایدار آن بررسی شده سپس به تحلیل ویژگی های اقلیمی و پایدار کنندهمعماری بنای فوق پرداخته می شود.

کلیدواژه ها:

معماری پایدار ، اقلیم ، خانه سنتی ، معماری مسکونی ، خانه حاج آقا علی رفسنجانی

نویسندگان

فاطمه السادات وزیری

دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، کرمان، ایران

مریم مهریزی

گروه معماری، واحدرفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران، دانشجوی دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحدزاهدان، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، کرمان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :