عوامل موثر در ایجاد امنیت در طراحی محله های مسکونی مطالعه موردی: سه مجموعه مسکونی در شهر گرگان؛ (مجموعه مسکونی جام جم محله حافظیه، مجموعه مسکونی شهرک شهریار، مجموعه مسکونی شهرک بهارستان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_1484
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 877
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه علامه محدث نوری

امیر برزویی

مدرس مدعو رشته مهندسی معماری دانشگاه علامه محدث نوری

چکیده

محیط یکی از عوامل تعیین کننده امنیت انسان هاست و در سال های اخیر نتایج حاصل از تحقیقات علمی بر اهمیت نقش برنامهریزی و فرم شهرها و بخصوص محله های شهری؛ بر امنیت انسان ها و ایجاد محلاتی پایدار و ایمن و اجتناب از پراکنده روی شهری تاکیدمی ورزد. در این پژوهش با هدف شناسایی عوامل تاثیر گذار بر امنیت افراد در مقیاس محلی و نحوه تاثیر فرم کالبدی و کیفیت محیط برامنیت افراد سعی بر این بوده است که با بررسی ادبیات مربوط به امنیت، محیط، برنامه ریزی محلات مسکونی و روابط متقابل آنها، مهمترینشاخص های اثر گذار بر امنیت افراد در مقیاس محلی پرداخته شود . به این منظور پرسشنامه طراحی و برای هر یک از شاخص های منتخبتحقیق، از چندین متغیر استفاده شد . نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری داده ها ی پرسشنامه ای نشان داد که هیچ یک از شاخصهای در نظر گرفته شده برای بررسی وضعیت امنیت در نمونه مورد مطالعه در حد مطلوبی نیستند. دیگر نتایج حاصل از این تحقیق نشاندهنده آن است که شاخص های اجتماعی و کالبدی چون احساس تعلق به محله و روابط اجتماعی، میزان مشارکت در امور محله و احساسایمنی و امنیت در محیط مسکونی، کیفیت محیط زیست و نحوه طراحی و برنامه ریزی شبکه ارتباطی، مسکن و امکانات و تسهیلات محلهمی توانند از عوامل تاثیر گذار بر سلامت و کیفیت زندگی افراد باشند و برنامه ریزی شهری با حوزه های مختلف اثر گذاری خود می تواندنقش موثری در بهبود هریک از شاخص های فوق و در نتیجه ارتقای امنیت افراد ایفا نماید.

کلیدواژه ها

مسکن، محلات مسکونی، طراحی، امنیت، مجموعه مسکونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.