اهمیت انتخاب رنگ ها در ارتقای کیفیت زندگی فضاهای شهری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU04_1451
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 541
نویسندگان
چکیده
در فرآیند ادراک محیط ،حس بینایی بیشتر از سایر حواس پنجگانه دخالت دارد. رنگ یکی از عناصر ادارک بصری،می باشد.که می تواند به سادگی و با هزینه ای کم تر از ساخت و ساز برای تعریف فضاها،در ایجاد خوانایی ، حس وحدت و خلقحس مکان به ما کمک کند. در محیط شهری رنگ را همه جا می توان دید، در بدنه و نمای ساختمان ها، پوشش بام، کفسازی ها، مبلمان شهری، فضا ی سبز، خودروها و حتی آسمان شهر و نیز رنگ آمیزی لباس افراد که همگی نقش مهمی درتعیین چهره رنگی شهر دارد که با توجه به تفاوت خوانایی و زیبایی شهرها در روز و شب می توان نوشت هدف،زیباسازیفضاهای شهری تشویق مردم به حضور پایدار در فضا، ساماندهی جداره ها و جذابیت بیشتر شهر است. حال اگر میخواهیم بهکیفیت بالاتری از زندگی در شهرها برسیم شایسته است که نگرش خود را درباره رنگ و جایگاه رنگ در فضاهای شهری تغییرداده و آن را به عنوان یکی از اهداف عمده در طراحی فضاهای شهری در نظر بگیریم. در این زمینه رنگ به عنوان ابزاریبرای حفظ هویت شهری و حس مکان در فضاهای شهری مطرح است که ایجاد آسایش بصری در محیط و آرامش محیطی بااستفاده از تنوع رنگها ایجاد شود .عدم توجه به رنگ به عنوان یکی از عوامل زیبا بخشی بصری به شهر نه تنها موضوعی صرفاتزیینی نبوده بلکه هدف ایجاد آرامش و آسایش در کیفیت زندگی شهری می باشد. در این راستا در پژوهش حاضر، به روشتوصیفی- تحلیلی و با هدف ضرورت توجه به مقوله رنگ در فضای شهری، به دنبال بررسی وضعیت فضایی ، نقش رنگ ها در آرامش و آسایش فضای شهری و پرداختن به تدوین طرح ها و راهکارهایی که بتواند به نحوی با آلودگی رنگی مقابله نماید، امری ضروری است.کلیدواژه ها
رنگ ، تاثیر رنگ بر روح و روان، کیفیت محیط شهری، تاثیر رنگ بر حفظ هویتمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.