بررسی مولفه های طراحی پژوهش محور (در راستای مطالعات طرح 2 کارشناسی ارشد، نمونه موردی: طراحی دانشکده مهندسی معماری پژوهش محور)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_1156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب عباس زاده

استادیار و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه حکیم سبزواری

اباصلت عسکری

مربی و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه حکیم سبزواری

زهره سادات سیدمرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری. دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

پژوهش، عاملی برای ارتقای دانش و اطلاعات فرد و جامعه و نیز یکی از ابزارها و زمینه های مهم شناسایی مناسب ترینراه حل ها برای وصول به اهداف جامعه است. در سال های اخیر در کشور ایران تمایل به پژوهش و تقویت بنیان های نظریدر رشته های وابسته به معماری نسبت به سال های پیشین رشد قابل توجهی داشته است. با توجه به اینکه تحقیق وپژوهش از مباحث عمده و غالبا موردنیاز برای هر مرتب های از آموزش و از جمله آموزش مهندسی معماری می باشد، هدفمطالعه ی حاضر، بهره گیری از پژوهش در طراحی معماری و در نهایت رسیدن از یک سری تعاریف تیوری به راهکارهایبصری قابل استفاده در طراحی می باشد. به این منظور در ابتدا خلاصه ای از فرایند طراحی آتلیه طرح 2 کارشناسی ارشددانشجویان ارایه می شود و پس از آن نمونه ای براساس فرایند بیان شده نیز بررسی می شود. بدین ترتیب براساسمطالعات کتابخانه ای تعاریفی از واژگان کلیدی عنوان پروژه گردآوری و ارایه می شود. پس از آن به روش توصیفی –تحلیلی به بررسی تعاریف پرداخته و درنهایت یک تعریف منتخب و جامع برای هر یک از واژگان انتخاب می شود. سپستعدادی کلید واژه ی جدید باتوجه به تعریف جامع نهایی، انتخاب و برای کلید واژهه ای انتخاب شده نیز تعریفی ارایه می-شود. در انتها نیز راهکارهایی براساس کلیدواژه های جدید بیان می شود که بایستی تبدیل به دانش بصری گردد تا درنهایت طرح معماری شکل بگیرد.

کلیدواژه ها

پژوهش، پژوهش در معماری، فرایند پژوهش در معماری، دانشکده معماری، طراحی دانشکده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.