شناخت و بررسی سازه های ورق تاشده و کاربردشان در طراحی معماری و سازه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_1047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد عباسی کبودان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز

مازیار آصفی

دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز

چکیده

سازه های ورق تاشده به سبب جذابیت های بصری و رفتارهای پربازده سازهای به صورت روزافزونی مورد توجه طراحان ومهندسان ساختمان قرار گرفته است. امکان پوشش دهانه های کوچک و بزرگ با این روش به صورت مقرون به صرفه ازلحاظ اقتصادی، عاملی است که منجر به استفاده روز افزون از این سیستم ساختمانی در طرح های گوناگون معماری شدهاست. این سازه به سازهای با سطوح صاف گفته میشود که بارها را به واسطه تاشدگی خود و از طریق تنش هایمحوری (فشاری یا کششی) و برشی و خمشی که در میان بخش های تاشده سطوح اتفاق می افتد به تکیه گاه ها منتقلمی کند. برای مدت بسیار طولانی چنین ساختارهایی را تنها با استفاده از بتن مسلح ایجاد می نمودند و آن هم مشروط بهامکان ساخت قالب های مورد نیازشان بود ولی امروزه به کمک مواد مختلف از جمله فولاد ضد زنگ، پلاستیک ها و چوبتوانسته اند ساختارهایی زیبا و چشم نواز و دارای توجیه اقتصادی قابل قبولی ایجاد کنند که علاوه بر عامل زیبایی شناسانهامکان پوشش دهانه های بزرگ را نیز فراهم نموده است. مبانی نظری، تاریخچه و روند استفاده از این سازه ها و نیزکاربردهای آنها در طراحی معماری و سازه در مقاله حاضر مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت پیش بینی استفاده بیشتراز این ساختارها در آینده صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

سازه ورق تاشده، رفتار پربازده سازهای، فرم هندسی جذاب، پوشش دهانه های کوچک و بزرگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.