بررسی مزیت تحلیل دینامیکی نسبت به تحلیل استاتیکی معادل در کاهش وزن ساختمان های بتنی منظم تا ارتفاع 50 متر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_1020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابر آسایش

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

کاهش وزن ساختمان به هر وسیله ممکن، مطلوب طراحان بوده و باعث اقتصادی و ایمن تر شدن ساختمان می شود.تحلیل دینامیکی طیفی سازه ها نسبت به تحلیل استاتیکی معادل از دقت بیشتری برخوردار بوده و مصالح مقاوم درمحل هایی که نیاز واقعی سازه است، توزیع میشود. بنابراین در صورتی که تحلیل دینامیکی طیفی سازه باعث کاهش وزنسازه شود، بهتر است تا با انجام تحلیل دینامیکی طیفی علاوه بر تامین اقتصاد سازه نسبت به ایمنی بیشتر آن اطمینانحاصل نمود. با توجه به این که تاثیر استفاده از دو نوع روش تحلیل در وزن ساختمان ها دقیقا مشخص نبوده و گاهیطراحان و کارفرمایان ساختمان را دچار اشتباه میکند، لذا بررسی دقیق ساختمانهای طراحی شده با هر دو روش هدفاین مقاله می باشد. در این مقاله با در نظر گرفتن شرایط موجود ساخت و ساز در شهر تبریز و با مد نظر قرار دادنساختمان های آتی شهر، نمونه های متعددی از ساختمان های واقعی بوسیله نرم افزار ETABS2000 مورد طراحی قراررفته است. ضوابط آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله (آیین نامه 2800) و مبحث 6 مقررات ملی ساختمانی ایرانبرای بارگذاری افقی و عمودی استفاده شده و ضوابط مبحث 9 مقررات ملی ایران در طراحی سازه های تبریز مد نظر قرارگرفته است. نتایج حاصل از طراحی نشان دهنده کاهش 4/9 درصدی وزن بتن مصرفی در تیرها و ستون ها و کف های سازه ها می باشد.

کلیدواژه ها

تحلیل شبه دینامیکی، تحلیل استاتیکی معادل، ساختمان های منظم بتن آرمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.