مقاومسازی قاب های فولادی با اتصالات خورجینی توسط دستک های کمانش ناپذیر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0974
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا عطایی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

محمد قاضی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

چکیده

اتصال خورجینی در گذشته به علت سادگی اجرا و کاهش هزینه ها، متداول ترین شکل اتصال در ساختمان های اسکلتفلزی در ایران بوده است. عملکرد ساختمان هایی با این نوع اتصال در زلزله های شدید گذشته نشان داده است که ایناتصال در مقابل بارهای جانبی بسیار ضعیف بوده و از این رو ساختمان های ساخته شده با این روش نیاز به مقاومسازیلرزهای دارند و سیستم سازهای دیگری از جمله سیستم مهاربندی جانبی بایستی این بارها را تحمل نماید. اما از سوییدیگر رفتار چرخه ای مهاربندهای متداول به دلیل کمانش مهاربندها در فشار، بسیار نامنظم و ناپایدار بوده و زوال زیادیرا در مقاومت نشان می دهد. تحقیقات بسیار انجام گرفته به منظور توسعه مهاربندهایی با رفتار بهتر منجر به ابداع وتوسعه مهاربندهای کمانش ناپذیر گردید. در این پژوهش به منظور عدم تداخل معماری از مهاربندی هایی با طول کوتاه بهصورت دستک استفاده گردید. به لحاظ بررسی تاثیر استفاده از دستکهای کمانش ناپذیر در مقاوم سازی ساختمان های بااتصالات خورجینی، رفتار دو ساختمان فولادی 5 و 10 طبقه که با دستک های کمانش ناپذیر مقاوم سازی شده اند واتصالات خورجینی با درصد سختیهای متفاوت در مجموع 12 ساختمان، با استفاده از تحلیل استاتیکی غیرخطی در نرمافزار SAP2000 مدلسازی و کفایت این روش مقاومسازی در سازهها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است کهاین روش به دلیل حجم کم مقاومسازی، روش مناسبی برای مقاوم سازی سازههای فولادی با اتصالات خورجینی می باشدو ضریب رفتار قاب های خورجینی بهسازی شده با دستک های کمانش ناپذیر با سیستم قاب خمشی فولادی متوسطمطابقت دارد.

کلیدواژه ها

مقاوم سازی، تحلیل استاتیکی غیرخطی، اتصالات خورجینی، دستک های کمانش ناپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.