مقایسه رفتار قاب فولادی بلند مرتبه دارای مهاربند کمانش ناپذیربا قاب فولادی دارای مهاربند همگرا تحت زلزله های حوزه نزدیک و دور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0964
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پیری

دانش آموخته مهندسی سازه ،گروه مهندسی عمران، واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان ، ایران

مهدی رشید

دانش آموخته مهندسی سازه ،گروه مهندسی عمران، واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان ، ایران

حمید بیرقی

گروه مهندسی عمران، واحد مهدیشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، مهدیشهر، ایران

چکیده

امروزه برخورد سنتی با طراحی ساختمان ها مبتنی بر تامین سختی و مقاومت کافی ، جای خود را به طرح های مدرنکه جذب و اتلاف انرژی در آن نقش تعیین کننده ای دارد داده است. روش های نوین با بکارگیری جزییات مناسباتلاف کننده انرژی در سازه ، مصالح مصرفی در سازه را به نحو قابل توجهی کاهش داده و علاوه بر توجیه اقتصادیمناسب، رفتار سازه و معیارهای فنی آن را بهبود می بخشد. از این رو استفاده از سیستم های سازه ای فولادی بامهاربندهای کمانش ناپذیر BRB بسیار مناسب به نظر می رسد . در این پژوهش سیستم سازهای با مهاربند کمانش ناپذیر BRB و سیستم با بادبند همگرا CBF در حوزه نزدیک و دور از گسل ارزیابی شده است ، سپس 3 مدل نرم افزاری سه بعدی با تعداد طبقات 10 و 20 و 30 با پلان کاملا منظم و متقارن در نرم افزار ETABS 2015 مدل سازی و تحلیل شده است، که بطور کلی میتوان گفت حساسیت عملکرد CBF ها نسب به حوزه دور و نزدیک کمتر از BRB ها هستند ، نیروی برشی در کلیه ساختمانها در حوزه دور و نزدیک با BRB یا CBF به صورت مثلثی توزیع می شود، میزان تفاوت برش با افزایش ارتفاع ساختمان چشمگیرتر می شود و دریفت درساختمان های طراحی شده با BRBبخصوص در حوزه نزدیک بسیار بیشتر از دیگر ساختمانهای طراحی شده است.

کلیدواژه ها

مهاربند کمانش ناپذیر ، مهاربند همگرا ، حوزه دور و نزدیک ، تحلیل تاریخچه زمانی ، نرم افزار Etabs 2015

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.