بررسی اثر زلزله های حوزه نزدیک ودور بر رفتار لرزه ای سازه های فولادی قاب خمشی با تیرهای پیوسته وتیرهای مجزا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0934
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کیانی

عضو هیات علمی و مربی گروه عمران دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

محمد حسامی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، عمران زلزله، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

محمدرضا فرودی جهرمی

عضو هیات علمی و استادیار گروه عمران دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان

چکیده

رکوردهای ثبت شده از زلزله های اخیر نشان میدهد که جنبش زمین در نزدیک گسل دارای خصوصیات ویژه ای می باشد که با حرکاتزمین در مناطق دور از گسل متفاوت است. میزان خرابی ایجاد شده در اثر وقوع زمین لرزه به عوامل بسیاری از جمله مکانیزم شکستگسل، فاصله گسل تا محل، نوع خاک وخصوصیات رکورد زلزله شامل محتوای فرکانسی، مدت زمان ودامنه وهمچنین به خصوصیات سازهوابسته است. در این راستا در مقاله حاضر اثرات زلزلههای میدان نزدیک ودور بر عملکرد لرزهای سازه های فولادی قاب خمشی با تیرپیوسته ومجزا مورد بررسی قرار میگیرد. سازه های مورد برسی سه سازه 10،5 و 15 طبقه بوده و به ترتیب درارتفاع 32،16 و 48 متر در نظرگرفته شدهاند. هر دو سیستم در سازههای 5 طبقه با تیر پیوسته ومجزا از طریق آنالیز استاتیکی معادل تحلیل و سازه های 10 و 15 یک باربا تیرهای پیوسته تحت زلزله نزدیک ودور و یک بار نیز با تیرهای مجزا تحت زلزله نزدیک ودور بر اساس آنالیز تاریخچه زمانی تحلیل ومورد بررسی قرار می گیرند. سازه های مورد استفاده در تمامی طبقات دارای پلان یکسان می باشند. پلان های انتخابی، پلان هایی منظم استو ارتفاع هر یک از طبقات 2 / 3 متر در نظر گرفته شده است. شتاب نگاشت زلزله های مورد بررسی با نرم افزار Seismo Signal مقیاس وسازه های مذکور با استفاده از نرم افزار Etabs آنالیز شده اند. نتایج بدست آمده نشانگر رفتار لرزه ای سازه های فولادی قاب خمشی باتیرهای پیوسته وتیرهای مجزا وتاثیر زلزله حوزه نزدیک ودور بر آنها می باشد.

کلیدواژه ها

زلزله حوزه نزدیک و دور، سازه فولادی قاب خمشی، تیر پیوسته (خورجینی) ومجزا، رفتار لرزهای قاب خمشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.