بررسی تاثیر پارامترهای هندسی و مشخصات مصالح مصرفی بر ضریب رفتار سازه های آجری غیر مسلح

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0701
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود صباغیان بیدگلی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایران

عباسعلی اکبرزاده مرشدی

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایران

چکیده

در اکثر آیین نامه ها روش طراحی، بر مبنای مقاومت و شکل پذیری می باشد که در آن پاسخ غیر ارتجایی سازه به وسیله ضریبی که بهسیستم سازه ای وابسته و به عنوان (ضریب رفتار) شناخته شده می باشد بدست می آید . در این تحقیق ، ضریب رفتار ناشی از شکل پذیری(Rμ) به روش نیو مارک و هال محاسبه شده و رفتار سازه بنایی با روش ارایه شده توسط یانگ در دو سطح عملکرد آستانه فرو ریزش (C.P)و ایمنی جانی (L.S)، بدست می آید. نحوه ی مدل سازی سازه بنایی به صورت ماکرو و تحلیل استاتیکی غیر خطی (Pushover) انجام میشود. در این تحقیق، 52 نمونه متفاوت از سازه بنایی در نرم افزار مدل گردیده و با بررسی پارامتر های هندسی شامل ابعاد پلان سازه، ارتفاع،ضخامت دیوار ها، تعداد طبقات، ابعاد المان و همچنین مشخصات مصالح بنایی، مقدار ضریب رفتار محاسبه شده است. در این تحقیق مقدارضریب رفتار برای 52 مدل سازه بنایی، عددی بین 1 تا 2/25 در دو سطح عملکرد (L.S) و (C.P) بدست آمد و مشاهده شد که با افزایشارتفاع سازه های بنایی یک طبقه با مصالح خوب مقدار ضریب رفتار کاهش می یابد ولی با مصالح بنایی متوسط مقدار آن افزایش می بابد.افزایش ضخامت و افزایش ابعاد المان در دیوار سازه های بنایی یک طبقه باعث کاهش ضریب رفتار می شود ، افزایش طول دیوار و همچنینافزایش تعداد طبقات موجب افزایش ضریب رفتار سازه های بنایی می گردد.

کلیدواژه ها

ضریب رفتار، سازه آجری غیر مسلح، تحلیل استاتیکی غیر خطی، سطوح عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.