روش شناسایی خرابی بر مبنای شاخص خسارت با استفاده از تابع پاسخ فرکانسی در سازه های صفحه ای با شرایط مرزی مختلف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0608
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز خوشنودیان

استاد گروه سازه دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران

وحید بکاییان

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش سازه دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران

چکیده

یکی از روش های کاربردی و موفق در شناسایی خرابی سازهای با استفاده از خصوصیات دینامیکی سازه، روش مبتنی برشاخص خسارت می باشد. به همین منظور در این مطالعه، یک روش شناسایی خرابی در سازه های صفحه ای مبتنی بر شاخصخسارت و الگوریتم جداول مراجعهای با استفاده از اطلاعات تابع پاسخ فرکانسی (FRF) معرفی شده و کاربرد آن در شناساییمحل و شدت خرابی در سازه هایی با شرایط مرزی متفاوت بررسی می گردد.مهمترین چالش موجود در خصوص استفاده از تابع پاسخ فرکانسی، حجم بالای اطلاعات ورودی آن است. روشپیشنهادی، حجم این دادهها را کاهش داده و آنها را با تکنیک تحلیل دوبعدی مولفه های اساسی (2D-PCA) ، به شاخص هایخسارت جدیدی تبدیل می کند. شاخص های خسارت بدست آمده حاوی اطلاعات مفیدی درخصوص وضعیت سازه و تغییراتپارامترهای دینامیکی آن (از جمله ماتریس سختی) هستند. در نتیجه بررسی این شاخص ها در سازه ی آسیب دیده و مقایسه ی آنهابا شاخص های خسارت سازه ی سالم، می تواند ابزار مفیدی برای شناسایی محل و شدت آسیب سازه باشد.در این مقاله، تاثیر شرایط مرزی مختلف سازه های صفحه ای به ابعاد 3 در 3 متر و ضخامت 5 سانتیمتر در عملکرد اینروش مورد بررسی قرار گرفته است. شرایط مرزی مورد بررسی در این مطالعه شامل چهار لبه ساده، سه لبه گیردار و چهرلبهگیردار هستند. این شرایط مرزی، درجهی گیرداری سازه را تغییر می دهند و می توانند بر عملکرد روش پیشنهادی در تشخیصخرابی تاثیرگذار باشند. نتایج، حاکی از عملکرد قابل قبول روش پیشنهادی در شناسایی آسیب سازه های صفحه ای با شرایط مرزیمختلف می باشد.

کلیدواژه ها

پایش سلامت سازه، تابع پاسخ فرکانسی، تحلیل دوبعدی مولفه های اساسی، شاخص خسارت، صفحه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.