مقایسه عملکرد سازه های نامنظم ضروری بتنی چهار طبقه طراحی شده مبتنی بر ویرایش سوم و ویرایش چهارم استاندارد 2800

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0565
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا باغبان گلپسند

عضو هیات علمی دانشگاه غیرانتفاعی سراج تبریز، گروه عمران، تبریز، ایران

رضا جعفری

دانشجوی دکتری عمران دانشگاه اوندوکوز ماییس، سامسون، ترکیه

چکیده

از اهداف آیین نامه های طراحی تعیین حداقل ضوابط و مقررات جهت طراحی و اجرای ساختمان ها در برابر آسیب های عمده سازه ایاست که در هنگام وقوع زلزله های شدید در ساختمان های با اهمیت خیلی زیاد (بناهای ضروری) آسیب جدی وارد نگردد و قابلیت بهرهبرداری بی وقفه خود را حفظ کنند. اگر ساختمان طراحی شده در زلزله اسیب ببیند و قابلیت استفاده نداشته باشد به اهداف عملکرد بیوقفه که در طراحی این سازه ها مد نظر بوده است نخواهد رسید. در این پژوهش با توجه به این که در ویرایش چهار آیین نامه برایساختمان های ضروری، در طراحی نسبت به عملکرد ضوابط تغییر پیدا کرده است؛ سازه هایی که بر اساس عملکرد طراحی و بارگذاریشده اند بایستی به عملکرد بی وقفه خود جواب بدهند. به همین منظور به مقایسه و ارزیابی عملکرد بناهای ضروری بتنی که در مناطق باخطر نسبی بسیار زیاد بر اساس ضوابط ویرایش سوم و چهار استاندارد 2800 طراحی شده اند پرداخته می شود. دو ساختمان بتنی با قابخمشی ویژه با تعداد طبقه 4 با کاربری بیمارستان و بر اساس آیین نامه ACI در نرم افزار SAP مورد تحلیل و طراحی قرار گرفته و سپس بااستفاده از تحلیل PUSHOVER سازه ها مورد ارزیابی قرار می گیرند. نتایج مبنی بر آن است که سازه های طراحی شده بر اساس ویرایشچهارم دارای ظرفیت باربری بیشتری نسبت به نمونه موجود طراحی شده بر اساس ویرایش سوم می باشد.

کلیدواژه ها

پوش آور، سازه های نامنظم، سطح عملکرد، ضریب رفتار، بناهای ضروری با اهمیت خیلی زیاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.