شبیه سازی اجزاء محدود اتصالات دارای نبشی نشیمن و بالایی پیچی تحت بارگذاری چرخه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0536
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذین آل کجباف

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

نادر فنایی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

این مقاله به ارایه روشی برای مدلسازی اتصالات دارای نبشی نشیمن و بالایی پیچی تحت بارگذاری چرخه ای توسط نرمافزار اجزاء محدود آباکوس می پردازد. در این راستا چهار نمونه اتصال که تفاوت آنها در اندازه نبشی، خصوصیات مصالحاعضاء و طول مقیاسی پیچ، به معنای فاصله میان خط پیچ متصل کننده نبشی به ستون و ساق نبشی و حضور یا عدمحضور ورق واشر می باشد، شبیه سازی شده و رفتار چرخه ای کامل این نمونه ها بر اساس داده های آزمایشگاهی،صحت سنجی شده و در ادامه ضریب اصلاح نیروی برشی تسلیم نبشی ها، به دست آمده است. در تحقیق آزمایشگاهیرابطه ای برای بدست آوردن نیروی تسلیم در نبشی ها ارایه شده، اما به دلیل آن که این رابطه برای تمام نمونه ها از جواببا دقت کافی برخوردار نبوده، یک ضریب اصلاحی ارایه گردیده است. در مطالعه آزمایشگاهی تعداد محدودی نمونه برایبه دست آوردن ضریب اصلاح وجود داشته و همچنین به دلیل کمبود نمونه یک ضریب کلی برای نبشی های دارای ورقواشر و بدون ورق واشر به دست آمده است. برای بالا بردن دقت این ضریب، در این مقاله از نمونه های تحلیلی بیشتریاستفاده شده است و همچنین این ضرایب برای دو حالت نبشی دارای ورق واشر و بدون آن محاسبه شده اند. به اینمنظور دو نمونه از مدلها انتخاب شده و بر روی ضخامت نبشی آنها، تحلیل پارامتریک صورت گرفته است. این مدلهاتحت شرایط یکسانی با مدل دارای نبشی با ضخامت اصلی تحلیل شده اند و نیروی برشی که در آنها باعث تسلیم شده بهدست آمده است. با تقسیم نیروی برشی تسلیم به دست آمده از تحلیل بر نیروی برشی تیوری و استفاده از برازش خطیمیان مقادیر به دست آمده، رابطه ای برای اصلاح نیروی برشی تسلیم نبشی ها محاسبه شده است که تابع ضخامت آنها می باشد.

کلیدواژه ها

اتصال پیچی، نبشی نشیمن و بالایی، بارگذاری چرخه ای، مدلسازی اجزاء محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.