اثرات تغییرشکل چشمه اتصال بر رفتار لرزه ای سازه های فلزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0515
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی حاج سیدتقیا

استادیار دانشکده عمران و نقشه برداری، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

مهشید پروین

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشکده عمران ونقشهبرداری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

مژده ابراهیمی

کارشناس عمران سازه های هیدرولیکی، دانشگاه زنجان

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی میزان تاثیر مدل سازی چشمه اتصال بر پاسخ لرزه ای سازه قاب خمشی فولادی است. چشمهاتصال تاثیر بسیار زیادی در روند استهلاک انرژی در سازه و رفتار سازه در زلزله های شدید دارد. اگر چشمه اتصالضعیف باشد، حتی در صورت اجرای اتصال کاملا صلب با مقاومت اتصال بیشتر از تیر، سبب بوجود آمدن تغییر شکل زیادو در نتیجه شکست چشمه اتصال می شود . . با توجه به اهمیت درک رفتار اجزاء مختلف قاب خمشی در مدلسازی وبررسی رفتار لرزه ای، در این مطالعه یکی از ویژگی های رفتاری مهم در اجزای سازه در ناحیه فصل مشترک اتصال تیربه ستون (چشمه اتصال) بررسی و فرضیات مربوط به مدلسازی آن مورد توجه قرار می گیرد. برای این منظور تعداد 4 قاب با سیستم دوگانه قاب خمشی ویژه به همراه مهاربندهای همگرا در ترازهای 1، 5، 10 و 15 طبقه در دو حالت با وبدون در نظر گرفتن چشمه اتصال تحت تحلیل با سه نوع توزیع بارجانبی (یکنواخت، مثلثی و ASCE) و تحلیلدینامیکی غیرخطی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان می دهد که وجود المان چشمه اتصال منجر به کاهش سختی جانبیسازه و برش پایه تسلیم می شود؛ به عبارت دیگر برش پایه در حالت بدون چشمه اتصال بیشتر از حالت با چشمه اتصالخواهد بود. این موضوع بدلیل هدایت مفصل های پلاستیک به سمت چشمه اتصال و ورود سریع تر سازه به ناحیه یغیرخطی می باشد، و به طور کلی از مقایسه بیشینه چرخش ایجاد شده در تیرها تحت الگوهای بارگذاری مختلف میتوان به این نتیجه دست یافت که تغییر در الگوی بارگذاری با افزایش ارتفاع سازه، تاثیرگذاری بیشتری را بروی پاسخسازه خواهد داشت.

کلیدواژه ها

چشمه اتصال، قاب خمشی ویژه، مهاربند ویژه، Perform 3d

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.