مدل مدیریت دانش ( K-M ) پروژه های کلان صنعت ساخت با رویکرد پایداری مدیریت مهندسی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0466
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس خشنودبروجنی بختیاری

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی-واحد شهرکرد

علیرضا ملک پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه آزا اسلامی-واحد شهرکرد

علی مقیمی بلداجی

دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروحن

چکیده

دیریت دانش روشی سیستماتیک برای تشخیص سازماندهی و به اشتراک گذاشتن دانش است که می تواند در نهایت به تولید دانشبیشتر در سازمان نیز منجر گردد. بدون شک امروزه ارزشمندترین سرمایه سازمان ها، سرمایه فکری و نیروی انسانی آن ها می باشد و آنچه که باعث تمایز و برتری یک سازمان یا پروژه نسبت به سایرین می شود، دانش کارکنان بوده نه دارایی های مادی آن. از این رو اهمیتمدیریت دانش در دو دهه اخیر فزونی یافته و توجه بسیاری از سازمان های جهان را به خود معطوف نموده است. از طرفی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در دنیای امروز برای توسعه پایدار در همه بخش ها به خصوص صنعت ساخت و ساز محتاج درک روابط و داشتن دیدگاهیمناسب بوده و قابل انکار نیست. انرژی های مناسب در صنعت ساخت و ساز بسیار فراوان بوده اما کاربرد همگی آنها به دلیل مشکلات فنی،اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی با چالشهای فراوانی رو به رو اس.سازمان ها بایستی بتوانند اثرات مدیریت دانش در فرآیندهای کسب وکار خود را مشاهده نمایند و استراتژی های مدیریت دانش خود را همراستا با استراتژی های پایداری در مدیریت مهنخود تدوین و اجرانمایند سازمان هایی که در جهت بهبود فرآیندهای کسب و کار خود از مدیریت دانشی استفاده نمایند، موفق تر می باشند.اگر پروژه هایمختلف این بخش را بتوان در زمینه مصرف انرژی به صورت پایدار و موثر مدیریت نمود می توان انتظار تغییرات و پیشرفتهای قابل توجهیرا در آینده نزدیک داشت. باید توجه داشت که این بهره برداری محتاج ایجاد زیرساختهای مناسبدر زمینه های متفاوت درگیر است. انجام مطالعات دقیق و همه جانبه برای دستیابی به پایداری مصرف انرژی کاری حساس و دشوار و البتهضروری به نظر می رسد. با توجه به ماهیت پیچیده پروژه های بخش ساخت و ساز و سرریز زمان و هزینه در آنها مشکلات فراوانی در مراحلمختلف کار قابل مشاهده است. ک در سازمان های پروژه محور هم تکنولوژی یک ابزار موثر به شمار می رود. در پروژه های کلان و پیچیدهبکارگیری سیستم مدیریت دانش با توجه به هزینه، زمان و کیفیت غیر قابل اجتناب است که باعث کاهش عدم اطمینان پروژه ها شده وموفقیت عملکرد را افزایش می دهد .کاربرد انرژی های تجدیدپذیرهرچند دشوار و پرهزینه می باشد اما در صورت مدیریت صحیح دانشو کاربرد به موقع و بر اساس قابلیت های محل مورد نظر می تواند راهکار اصلی برای انتخاب استراتژی پیشرفت صنعت ساخت و ساز کشور باشد.فرآیندهای مدیریت دانش بعنوان استراتژی پیشنهادی جهت امکان بهره برداری از موفقیت ها و احتراز از شکست های واقع شده در سایر پروژههای مشابه می تواند امکان بالقوه مناسبی برای افزایش کارایی مصرف انرژی و توسعه پایدار در طیف وسیعی از پروژه ها بر عهده داشته باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، پروژه های صنعت ساخت، پایداری انرژی ،استراتژی هدفمند، مدیریت مهندسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.