بررسی بحران بافت های مسکونی جدید شهرهای بزرگ ایران در راستای تحقق پیشرفت اقتصادی در بخش مسکن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0432
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران ، گرایش سازه ، دانشگاه فردوسی مشهد،ایران

آرش قربانی سپهر

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی،فضای شهری ، دانشگاه فردوسی مشهد ، ایران

چکیده

این پژوهش با نگاهی کوتاه به بررسی مبانی نظری مرتبط با ایجاد مسکن سالم در یک محیط شهری پرداخته وسپس به طرح این موضوعمی پردازد که افزایش تراکم جمعیتی و ساختمانی در کنار افزایش قیمت مسکن ، به ویژه در شهر های بزرگ ، خانواده هارا به سکونت درمجتمع های آپارتمانی متراکم با زیر بنای محدود و تاسیسات محله ای محدودتر سوق داده است. افزایش جمعیت کشور وگسترش دامنههای شهرنشینی در طول چند دهه اخیر، باعث تمرکزگرایی و افزایش تراکم های جمعیتی در شهر های ایران شده و همین عامل ضمنافزایش تقاضای مسکن گران شدن قیمت زمین و افزایش تراکم ساختمانی به ویژه در شهر های بزرگ را در پی داشته است. تامین مسکنمناسب، در کشورهای مختلف با توجه به شرایط بازار مسکن و میزان نیاز به مسکن و دیدگاه دولت های حاکم برای تخصیص فضا و امکانات،متفاوت یکی از عوامل تعیین کننده کیفیت زندگی خانوارها می باشد. درارتباط با رونق بازار مسکن، مهمترین اقدام در خصوص پاسخگوییبه نیاز متقاضیان ، ایجاد کوی های مسکونی گسترده ، ساختمانهای متراکم در میان بافت های داخلی و یا اراضی حاشیه ای شهرها بودهاست.بعضی از برنامه ها جدید با نظارت و مدیریت بخش دولتی ایجاد شده است ، طرح های آماده سازی ، برنامه های مختلف مسکن سازیو برخی توسط بخش خصوصی و در راس آن ها بساز و بفروش ها به مرحله اجرا در آمده است. این تحقیق در صدد پاسخ به این پرسشاست که مجموعه های جدید مسکونی تا چه اندازه استمرار بخش حیات سالم اجتماعات شهری و معرف ساختار اصیل اجتماعی، و کالبدیشهری ومحله ای در ایران است. و نگرش غالب در این تحقیق توصیفی- تحلیلی است و روش گردآوری به صورت اسنادی ومشاهدات میدانیبوده است.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، با فت مسکونی، پیشرفت اقتصادی، محله، افزایش جمعیت، خصوصی سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.