تثبیت دو مرحله ای خاک رس با ترکیب سیمان و آهک با استفاده از نتایج آزمایش های حدود اتربرگ PH و TDS

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد دهقان ناصرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

چکیده

با توجه به محدودیت زمین، لزوم اجرایی سازه های بزرگ، ساخت و ساز سریع، فرایند بهسازی زمین باید گسترش پیداکند. با گسترش بهسازی زمین، نیاز به روشهای بهسازی احساس می شود. روش های بهسازی به دلایل افزایش ظرفیتباربری، کاهش نشست، بهبود شرایط زهکشی، کنترل محیط، افزایش سختی و افزایش مقاومت در برابر روانگرایی در طیزمان توسعه یافتهاند با توجه به توسعهی زیرساختهای کشور احتمال احداث سازههای مختلف مهندسی بر روی اینخاکها وجود دارد. بهسازی خصوصیات مهندسی خاک ها با استفاده از مواد تثبیت کننده مانند سیمان و آهک سالهامورد استفاده قرار گرفته است. فرایند تثبیت یک مرحله ای با آهک وسیمان به صورت جداگانه بررسی شده است امافرایند تثبیت دو مرحله ای با سیمان و آهک در پژوهش های گذشته مورد ارزیابی قرار نگرفته است. برا این اساسآزمایشها با تمرکز بر تغییرات حدود اتربرگ از جمله حد خمیری و حد روانی انجام شده است همچنین از آزمایش هایPH و EC ضریب هدایت الکتریکی وهمچنین مجموع مواد محلول در خاک (TDS) استفاده شده است ونمونها درآزمایشگاه تحت تاثیر درصدهای مختلف آهک و سیمان ترکیب شده است و سپس آزمایش های لازم بر روی نمونه ها انجامشده است و در پایان نیز یک نمونه آزمایش ریخت شناسی SEM (عکس انجام شده است و رفتار خاک قبل و بعد از) ترکیب با آهک و سیمان مقایسه شده است بر اساس نتایج این آزمایشها ترکیب 4% سیمان + 2% آهک و بالعکس دارایبیشترین بهره وری است و بر اساس نتایج برای کارهای اجرایی اگر ابتدا آهک به خاک رس اضافه شود کارایی آن بهترخواهد بود زیرا آهک نقش موثرتری در کاهش حد روانی خاک دارد واگر ابتدا سیمان اضافه شود کار کردن با آن بسارمشکل خواهد بود.

کلیدواژه ها

خاک رس نرم، تثبیت دو مرحلهای، حد خمیری ، تغییرات مجموع مواد محلول در خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.