بررسی تاثیر نوع چینش ورق های FRP بر نحوه شکست تیرهای بتنی تحت خمش خالص

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0335
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامبیز قویمی

دانشجوی دکتری تخصصی عمران گرایش سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، ایران

مهدی میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، ایران

چکیده

یکی از کاربردهای FRP، استفاده از آن به صورت ورق می باشد. بسیای از سازه های بتن آرمه در محیط های خورنده دراثر حمله ی سولفات ها، کلریدها و انواع مواد خوزنده ی دیگر، دچار خرابی های مختلفی از قبیل ریزش بتن پوشش و خورندگی آرماتورها می شوند. تعمیر این سازه ها هزینه ی بسیار زیادی را در برخواهد داشت، به طوری که تعمیر و تعویض سازه های بتن آرمه ی خسارت دیده در سراسر دنیا هر ساله میلیونها دلار هزینه دارد. برای رفع این مشکل تکنیک های مختلفی تاکنون توسعه داده شده است. در تحقیق کنونی که شامل مدل سازی 7 نمونه تیر بتنی با ورقههای CFRP در موقعیت های قرارگیری مختلف می باشد، مدل سازی در نرم افزار اجزای محدود آباکوس بعد از صحت سنجی نتایج آن توسط مقایسه با داده های آزمایشگاهی، انجام شده است. پس از آنالیزهای انجام شده برای تیر بتنی تقویت شده با CFRP، نتایج هریک از نمونه ها با ثابت نگه داشتن مساحت ورق های CFRP مورد بررسی قرار گرفته شد، با مشاهده نموارهای مشخص شد که نمودارها تقریبا دارای بار تسلیم یکسان می باشند. در مرحله غیرخطی افت بار، در نمونه های متفاوت بوده بطوری که نمونه تیر بتنی با مشخصات ورق FRP به طول 50 سانتیمتر در موقعیت ابتدا و انتهای تیر دارای بیشترین افت و ناپایداری بعد از حالت الاستیک می باشد. با توجه نمودار حالت شکست نمونه بیشتر شبیه شکست ترد می باشد. نمونه با مشخصات ورق های FRP بصورت U شکل به تعداد 10 عدد در موقعیت ابتدا و انتهایی تیر داری بیشترین شکل پذیری بوده و با توجه به نمودار شکست نمونه بیشتر شبیه شکست نرم می باشد، و در بین کلیه نمونه های مدل سازی شده تقویت دوطرفه با حالت U شکل CFRP تاثیرگذاری بیشتی نسبت به موقعیت های دیگر دارد. همچنین از نظر اقتصادی نیز با توجه به ثابت بودن ورق های CFRP دارای عملکرد مناسبی نسبت به سایر نمونه ها می باشد.

کلیدواژه ها

مهاربند واگرا، قابلیت جذب انرژی، شکل پذیری، المان زیپر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.