بررسی تاثیر آهک زنده بر پارامترهای مقاومتی و تراکمی خاک های منطقه فقیره، همدان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0334
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدداود محمدی

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

آرزو آبرفت

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده

هدف از این پژوهش شناخت ویژگی های زمین شناسی مهندسی خاک های باقیمانده محدوده جنوبی روستای فقیره درجنوب شهر همدان بوده است. منطقه مورد مطالعه در دامنه کوه های الوند و کیوارستان در جنوب شهر همدان قرار دارد.توپوگرافی منطقه به صورت تپه ماهوری و از هوازدگی واحدهای سنگی تشکیل شده است. در این پژوهش بهسازی ویژگیهای ژیوتکنیکی خاک های منطقه فقیره همدان با استفاده از آهک زنده مورد مطالعه قرار گرفته است. پارامترهای موردبررسی شامل مقاومت فشاری تک محوری، رطوبت بهینه و وزن واحد حجم خشک حداکثر می باشد که با افزودن آهکمورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل از آزمایش تراکم نشان میدهد که مقدار وزن واحد حجم خشک حداکثر باافزایش آهک و دوره عمل آوری کاهش و رطوبت بهینه افزایش می یابد. نتایج حاصل از آزمایش مقاومت فشاری تکمحوری نیز نشان میدهد که افزایش درصد آهک و دوره عملآوری، خصوصیات مقاومتی خاک بهسازی شده را افزایشمیدهد. با توجه به نتایج حاصل، درصد آهک بهینه 5 % و 7 % و زمان عمل آوری برای بهسازی خاک های منطقه فقیرههمدان 28 روز به دست آمده است. با توجه به زمان عمل آوری نمونه های بهسازی شده مقدار رطوبت نمونه ها بعد از طیزمان عمل آوری بهسازی کاهش می یابد و این رطوبت صرف واکنش های آهک با خاک می شود.

کلیدواژه ها

خاک های باقیمانده، خصوصیات ژیوتکنیکی، بهسازی، آهک زنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.