بررسی تغییرات کاربری اراضی حوزه آبریز زرینه رود با استفاده از تصاویر ماهواره ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ادیب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت منابع آب ، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

علیرضا برهانی داریان

دانشیار و عضو هیات علمی گروه مدیریت منابع آب دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

حوزه آبریز دریاچه ارومیه در طول سال های اخیر با چالش های جدی ، از قبیل کاهش شدید تراز آب دریاچه، بیلانمنفی آبخوان ها ، افزایش سطح زیر کشت آبی و تغییر الگوی کشت از سمت محصولات کم مصرف به محصولاتی با نیازآبی بالا مواجه شده است . به منظور مدیریت مناسب این حوزه برخورداری از اطلاعات پایه ازجمله آرایش اراضی و نوعکاربری آن ها امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد. متاسفانه منابع اطلاعاتی و آماری موجود در مورد وضعیت کاربریاین حوزه پراکنده ، ناکافی و در بعضی موارد متناقض می باشد. امروزه فناوری سنجش ازدور و استفاده از داده هایماهواره ای به صورت گسترده برای مطالعه و شناسایی پدیده های زمینی ازجمله پایش تغییرات کاربری راضی مورداستفادهقرار می گیرند . داده های ماهواره ای ، با توجه به دید گسترده و جامع ، رایگان و همچنین امکان دسترسی به داده هایتاریخی و استفاده از امواج الکترومغناطیس متنوع به عنوان تامین کننده نیازهای اطلاعاتی پایه و به هنگام موردتوجهقرارگرفته اند . هدف اصلی از این مطالعه بررسی سطح زیر کشت اراضی زراعی آبی و باغی و سطح پوشش منابع آبی حوزهارومیه و بررسی نحوه تغییرات آن ها در فاصله سال های 1975 تا 2015 میلادی با استفاده از طبقه بندی تصاویر ماهواره ایمی باشد . لذا مطالعه حاضر تغییرات کاربری اراضی حوزه آبریز دریاچه ارومیه (زیر حوزه ی زرینه رود) را در سال های 1975 و 2015 با استفاده از تصاویر ماهواره ای لندست موردبررسی قرار می دهد . به طورکلی آنچه در حوزه آبریز دریاچه ارومیه ودر بین سال های 1975 و 2015 رخ داده است شامل افزایش سطح زیر کشت اراضی زراعی آبی و باغی می باشد.

کلیدواژه ها

سنجش ازدور ، طبقه بندی شی گرا ، کاربری اراضی حوزه دریاچه ارومیه ، تغییرات کاربری اراضی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.