بررسی اثر تغییر الگوی گام های حفاری تونل با روش NATM در خاک رسی بر نشست سطحی با استفاده از مدل رفتاری کم کلی اصلاح شده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ژیوتکنیک دانشگاه تربیت مدرس

علی اکبر گلشنی

استادیار گروه ژیوتکنیک دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

از آنجایی که در مناطق شهری با توجه به رشد روز افزون جمعیت و نیاز به ساخت زیر بنا هایی برای حمل و نقل سریع وراحت نیاز به ساخت تونل می باشد. ساخت تونل در مناطق شهری از زیر ساختمان های متعددی عبور می کند و حفرتونل باعث ایجاد نشست هایی در سطح زمین می شود که این مقادیر باید کنترل شده باشد تا به سازه ها آسیبی واردنشود، هدف این تحقیق بدست آوردن این نشست ها از طریق مدلسازی و راهکاری برای کاهش آن می باشد.امروزه برای آنالیز و طراحی تونل ها از روش های متعددی استفاده می شود که معمولا برای تونل هایی که در زمین هایریزدانه اجرا می شوند، بهترین روش استفاده از روش های عددی است. بررسی اثرات حفاری بر توزیع تنش ها در اطرافتونل ها و همچنین بررسی نشست های سطحی نیز در زمین های ریزدانه مسیله مهمی است که باید بیشتر مورد توجهقرار گیرد.در این مقاله سعی بر بدست آوردن بهترین نوع گام حفاری در روش NATM با مدلسازی تونل در خاک رس با استفادهاز نرم افزار المان محدود FLAC 2D می باشد، که در این مدلسازی حفاری به روش NATM بوده که در این روشمراحل حفاری هم از نظر زمان و هم از نظر ابعاد بایستی کوتاه باشد. در انجام این تحقیق مد نظر است که با بررسی گامهای حفاری مختلف برای خاک رس، بهترین گزینه برای بررسی و مدلسازی تونل بدست آورد، همچنین نشست هایقابل قبولی را بدست آوریم. همچنین مدلسازی با مدل های رفتاری کم کلی اصلاح شده انجام شده است.

کلیدواژه ها

تونل، NATM ، گام حفاری، نشست، کم کلی اصلاح شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.