بهینه سازی راستای استخراج سنگ های ساختمانی با استفاد از تحلیل بلوکی (مطالعه موردی: معدن تراورتن دینگله کهریز)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شاهوارورقی فراهانی

دانش آموخته مهندسی استخراج معدن، دانشگاه صنعتی همدان

نیما بابانوری

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی همدان

چکیده

یکی از اساسی ترین مسایل در اکتشاف و استخراج معادن سنگ ساختمانی، شناسایی و مدل سازی ناپیوستگی هاست. عدم توجه به برداشت و تحلیل ناپیوستگی ها در معادن سنگ ساختمانی، مشکلات بسیاری نظیر خردشدگی شدید بلوک های سنگی و در نتیجه بازدهی پایین استخراج بلوک های سالم در جبهه کار را به دنبال دارد. این پژوهش، به برداشت و تحلیل ناپیوستگی ها در معدن سنگ ساختمانی دینگله کهریز پرداخته است. ابتدا ویژگی های مهم ناپیوستگی ها نظیر تداوم، فاصله داری، و جهت یافتگی با بررسی های صحرایی برداشت شدند. سپس با استفاده از نرم افزار 3DEC مدل بلوکی سه بعدی معدن ساخته شد. با استفاده از مدل سازی بلوکی، جهت های مختلف استخراج بررسی شدند و راستای بهینه، که منجر به تولید کمترین حجم باطله می شود، شناسایی شد.

کلیدواژه ها

سنگ ساختمانی، معدن دینگله کهریز، تحلیل ناپیوستگی، نرم افزار 3DEC، راستای بهینه استخراج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.