ارزیابی مقادیر تنش و فشار حفرهای در بدنه سد خاکی سنگریزه ای در دره تنگ با استفاده از نتایج ابزاردقیق و مدل عددی (مطالعه موردی: بدنه سد رودبار لرستان)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 507

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU04_0197

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

عمدتا سیستم سدهای سنگریزه با انعطاف پذیری زیاد خود مناسب احداث در دره های تنگ و باریک نمی باشند. اما درجهت بهره وری، انعطاف پذیری زیاد مصالح سنگریزه در حالت احتمالی وجود حرکتهای جانبی ناهمگون در دره،بکارگیری این نوع سد الزام آور شده است. از طرفی دیگر استفاده از شبکه اجزاء سه بعدی با اندازه کوچک منجر به تعدادزیاد اجزاء و طویل شدن زمان نتایج تحلیل عددی خواهد شد. دستیابی یه نتیجه بهینه و اجرایی از تحلیل محیط دوفازیبدنه سد از اهداف اصلی این تحقیق می باشد. مقاله حاضر تلاشی است برای بررسی اثر سه بعدی دره تنگ بر رفتار سدسنگریزه ای، نمونه ای از سد موردنظر در زمان ساخت که با 185 متر طول تاج و 155 متر ارتفاع (L/H=1.19) که درایران واقع شده است. در راستای دستیابی به این هدف تحلیل های سه بعدی با استفاده از نرم افزار MIDAS GTSانجام گرفته و نتایج حاصله از فشار حفره ای حین ساخت در هسته همراه با ارزیابی تنش های کل ارایه شده اند وهمخوانی نتایج اندازه گیری شده از طریق ابزار دقیق سد با نتایج حاصله مورد بررسی قرار گرفته است.

نویسندگان

مجتبی یاری

مهندسین مشاور توسعه، گروه سپاسد

مرتضی رحیمی دیزجی

مهندسین مشاور توسعه، گروه سپاسد

عقیل اشقلی فراهانی

مهندسین مشاور توسعه، گروه سپاسد

علی مددی

مهندسین مشاور توسعه، گروه سپاسد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :