نگاه تفسیری و بررسی ابهامات مبحث 7 مقررات ملی ساختمان ویرایش 92

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد شعاری شعار

دانشجوی دکترای ژیوتکنیک ، دانشگاه علم و صنعت ایران، نارمک، تهران

چکیده

ویرایش سوم مبحث 7 مقررات ملی ساختمان با تغییرات عمده در سال 92 منتشر شد. با توجه به تغییر روند طراحی از روش تننش مجازبه حالت حدی در آیین نامه جدید با تغییراتی در این راستا همراهیم. با توجه به اینکه در این ویرایش مبحث 7 تغییرات آیین نامه بهاندازه ای زیاد است که گویی مجددا از ابتدا نگاشته شده لذا می توان این آیین نامه را به عنوان ویرایش اول بررسی و تفسیر کرد. تغییراتزیادی در خصوص بخش شناسایی خاک و تعیین حداقل تعداد گمانه و همچنین عمق گمانه ها ارایه شده و در بخش گودبرداری مباحثجدیدی ارایه شده است. مبحث 7 ویرایش 92 در قیاس با ویرایش 88 به لحاظ حجم مطالب دقیقا نصف شده و بسیاری از مطالب به طورکل حذف گردیده است. نظر به سبک و سیاق نگارش این آیین نامه و ابهاماتی که در بعضی از بندهای آن وجود دارد بنا داریم در اینمقاله به بررسی بندهای مبهم و همچنین تفسیر بندهای سخت آن بپردازیم. در پایاب و بر ابعاد سازه ای که در این پروژه، در نظر گرفته شده است، ابتدا بدون درنظر گرفتن مخازن و پس از آن با درنظر گرفتن مخازن بررسی می گردد. نتایج نشان می دهد با تعبیه مخازن میزان دبی خروجی، حجم و هزینه اقدامات مهندسی رودخانه در اراضی شهری بشدت کاهش خواهد یافت و از طرف دیگر ضریب ایمنی در مناطق فوق الذکر افزایش می یابد. برای تعیین ترکیبی که دارای هزینه کمتر و کاهش دبی پیک بیشتر باشد از نرم افزار Expert Choice11 به روش تحلیل سلسله مراتبی (Analytical Hierarchy Process) استفاده شده است و گزینه برتر سیلاب تعیین شد.

کلیدواژه ها

تفسیر مبحث 7، ابهامات مبحث 7، تغییرات مبحث 7 ویرایش 92

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.