بهینه سازی ضخامت لایه های خاکریزی جهت ساخت پالایشگاه (مطالعه موردی طرح فراگیر پالایشی سیراف)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق عبدالله زاده

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش ژیوتکنیک، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی کنگان

علی کارگر

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش راه و ترابری، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی کنگان

چکیده

روشهای بهینه سازی در پروژه های عمرانی یکی از مهمترین مسایل و مشکلات پروژه های عمرانی در سطح کشورمی باشد. برای هموارسازی و آماده سازی زمین در محدوده پالایشگاهی، در برخی قسمت ها، چندین متر خاکریزی و دربرخی دیگر خاکبرداری نیاز می باشد که اگر در مرحله مطالعه، کریدور مسیر به خوبی انتخاب نشود، مطمینا حجمعملیات خاکی و ابنیه فنی افزایش چشمگیری می یابد که در این صورت در مرحله اجرا شاهد هدر رفتن مصالح و نیرویانسانی بوده و هزینه ها و زمان اجرای طرح افزایش خواهد یافت. از این رو سه خاکریز آزمایش به طول 50 متر و عرض15 متر از مصالح خاکهای درشت دانه واریزی موجود و مارن استفاده قرار گرفت. هر خاکریزی آزمایشی به سه قسمتمساوی تقسیم شده و در قسمت اول متراکم سازی لایه ها با 4 پاس و قسمت دوم با 6 پاس و قسمت سوم با 8 پاسغلتک انجام شده و غلتک های مورد استفاده، + غلتک 20 تنی بوده است. با توجه به نتایج آزمایش های کنترلی روی لایهها (آزمایشات دانسیته درجا بزرگ مقیاس، بارگذاری صفحه، دانه بندی صحرایی - آزمایشگاهی، خاصیت خمیری و تراکم)حداکثر اندازه دانه ها، یکنواختی مخلوط اجرا شده، تعداد پاس کوبش و رطوبت بهینه برای ضخامت لایه 30 و 45سانتیمتر با محدوده دانه بندی اجرا شده سبب حصول خاکریز مهندسی با مشخصات فنی مطلوب خواهد شد. با توجه بهنتایج بدست آماده تعداد 6 پاس عبور غلتک به عنوان عبور بهینه برای غلتک ویبرهای با مشخصات بکار برده شده اینمصالح پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، خاکریز آزمایشی، آزمایش های کنترلی، طرح فراگیر پالایشی سیراف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.