مروری بر سیستم شمع نگهبان در گودبرداری و بهینه سازی آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد توحیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران ژیوتکنیک دانشگاه یزد

کاظم برخورداری بافقی

دانشیار دانشگاه یزد

چکیده

با توجه به لزوم گودبرداری در مناطق شهری، استفاده از سیستم نگهدارنده گود لازم می باشد. استفاده از شمع درپایدارسازی گودها یکی از روشهای مرسوم و مقرون به صرفه می باشد که در سالهای اخیر مورد توجه شرکتهایاجرایی عمرانی در خارج و داخل کشور قرار گرفته است. شمع های بتنی درجا در مناطقی که دسترسی به پروژه محدودمی باشد، کاربرد دارند و در فواصل معینی از هم اجرا میشوند و فشار جانبی خاک را به صورت تیر یک سر گیردار تحملمی کنند. لذا با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله به بررسی مطالعات موردی صورت گرفته بر روی سیستم شمعنگهبان و همچنین بررسی پدیده قوس شدگی و کاربرد آن در بهینه سازی فاصله بین شمع ها پرداخته شده است. از انجاماین مطالعات نتیجه می شود که استفاده از آرماتور گذاری نامتقارن و پدیده قوس شدگی بین شمع ها با افزایش فاصلهمحوری شمع ها از یکدیگر باعث کاهش قابل توجهی در هزینه ها و اقتصادی شدن طرح می گردد.

کلیدواژه ها

گودبرداری، سیستم شمع نگهبان، قوس شدگی خاک، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.