تهیه نقشه مناطق مستعد آبهای زیرزمینی با استفاده از GIS (مطالعه موردی : استان لرستان)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU04_0137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 871
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی (گرایش برنامه ریزی منطقه ای)، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز
دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران
چکیده
با افزایش جمعیت و توسعه شهرنشینی و همچنین کشاورزی، توجه به مدیریت آبهای سطحی و زیرسطحی افزایشیافته است .در این تحقیق برای تهیه نقشه مناطق مستعد آب زیرزمینی جهت بهره برداری، از دو شاخص طبیعی شاملاقلیم ، هیدرولوژی استفاده گردیده است . این معیارها و زیرمعیارها براساس وزن و امتیازهایی که توسط متخصصین ازطریق پرسشنامه به آنها داده شده در مدل AHP قرار گرفتند . نتایج بدست آمده از مدل نشان دهنده این موضوع استکه وضعیت عمومی شاخص های طبیعی در استان لرستان نامناسب می باشد اما بخش های مختلف استان به لحاظ اینشاخص ها در وضعیت کم وبیش متفاوتی قرار دارند . بنابراین می توان استان را به پهنه های نسبتا همگن بر اساس شدت وضعف شاخص های طبیعی تقسیم نمود و بر اساس الگوی نهایی سامانه اطلاعات مکانی تهیه شده ، استان لرستان از لحاظپتانسیل ذخایر آب زیرزمینی به چهار پهنه بسیار نامناسب تا مناسب تقسیم بندی شده است.کلیدواژه ها
سامانه اطلاعات مکانی (GIS)، مدل AHP ، شاخص های طبیعی ، استان لرستانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.