بررسی پارامترهای موثر در رفتار دیواربرشی های فولادی سردنورد شده دارای اتصالات پرچی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح احدی

فارغ التحصیل کارشیاسی ارشد عمران- زلزله، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران

چکیده

قاب های فولادی سردنورد شده با توجه به سبک بودن، صرفه اقتصادی و سرعت ساخت و نصب، به صورت گسترده ای در اجرای صنعتی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. در این سامانه سازه ای، علاوه بر بادبندهای فلزی، برای تحمل نیروهای جانبی، از دیوارهای برشی نیز استفاده می شود. در گذشته تحقیقات زیادی بر روی قاب های فولادی سرد نورد شده با دیوار برشی صورت گرفته است که در بیشتر آنها جنس صفحه میانی از چوب یا گچ بوده و تحقیقات محدودی بر روی این سامانه با صفحان فلزی صورت گرفته است. در این پژوهش تمرکز بر روی ارزیابی رفتار قاب های فولادی سرد نورد شده با دیوارهای برشی سرد نورد شده از نوع صفحات فلزی می باشد. متغیرها و عوامل تاثیرگذار بر رفتار این سامانه مانند ضخامت صفحه، ضخامت قاب محیطی، فاصله پیچ ها مورد مطالعه قرار گرفته است. در این پژوهش با استفاده از نرم افزار آباکوس و با توجه به داده های تجربی موجود، مدل المان محدود جامعی ساخته شد که در این مدل تمامی اعضای قاب شامل تیرها، پایه ها و صفحه میان قاب توسط المان های صفحه ای مدل سازی شده است و رفتار غیرخطی مصالح، غیرخطی هندسی و تغییر شکل های بزرگ مورد توجه قرار گرفته است. با مقایسه پارامترهای برش پایه حداکثر، دریفت حداکثر در قالب نمودار جابجایی- برش پایه در مدل المان محدود با داده های تجربی می توان به این نتیجه رسید که فرضیات استفاده شده در مدل های المان محدود مناسب بوده و مدل نرم افزاری قابل اعتمادی ایجاد شده است. با استفاده از مدل ایجاد شده، تاثیر هریک از متغیرها بر مقاومت نهایی، شکل پذیری و نحوه خرابی این سامانه ها ارزیابی گردید و در نهایت به این نتیجه رسیده شد که افزایش صخامت صفحه میان قاب بیشترین اثر را نسبت به تغییر در فاصله بین اتصالات و ضخامت قاب محیطی بر افزایش مقاومت نهایی و سختی و شکل پذیری اولیه دارد.

کلیدواژه ها

قاب های فولادی سردنورد شده، دیوار برشی فولادی، برش پایه، بارگذاری استاتیکی، اتصالات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.