تحلیل پیش نیازی و پس نیازی تاخیرات پروژه های عمرانی با شبکه های معنایی جهت تشخیص تاخیرهای ثانویه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1021
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه شاهسوند

کارشناس ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، ایران

مجید پرچمی جلال

استادیار گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، ایران

عباس عابدی

کارشناس ارشد مدیریت پروژه و ساخت، موسسه آموزش عالی مهرالبرز، دانشکده مدیریت، ایران

چکیده

مساله تاخیر در پروژه ها موضوع مهمی است که با وجود پیشرفت در تمام عرصه های مدیریتی و ابزارهای کنترل وپیشگیری، همچنان دامن گیر پروژه ها و طرفین درگیر در پروژه ها می باشد. این موضوع در اکثر کشورها رخ می دهدولی نمود آن در کشورهای جهان سومی بیشتر می باشد که باعث صرف هزینه، زمان، ایجاد ادعا، کاهش کیفیت ساخت،درگیری ذی نفعان می شود. لذا بررسی عواملی که باعث ایجاد تاخیر در پروژه می گردد، از ضرورت تحقیق می باشد.تحلیل تاخیرات بوجود آمده در پروژه های ساخت، باید با توجه به مدارک در دسترس، تکنیک های تحلیل، نظرکارشناس متخصص و تعیین اینکه تاخیر بر مبنای زمان رویداد از نوع مستقل یا متوالی یا همزمان است، صورت گیرد.در ابتدای مقاله بصورت هدفمند به بررسی انواع تکنیک های قابل استناد و پر کاربرد تحلیل تاخیرات پرداخته می شود تانتایجی کسب شود که با عنایت به آن، بتوان ابهامات و دلایل ناشی از بی رغبتی و عدم استفاده از چند تکنیک کم عیبتر تحلیل تاخیرات را شناسایی و رفع کرد.در بخش بعد به شرح تاخیرات مهمی که در پروژه ها رخ می دهد پرداخته شده است و همه آنها از لحاظ پدیدآورندهتاخیر (تاخیرات مربوط به کارفرما، مشاور، پیمانکار و عوامل خارجی) تفکیک شده است و به دنبال آن، پس از شرحچگونگی و چرایی استفاده از روش تحلیل شبکه، با استفاده از شبکه های معنایی و تعیین پیش نیازی و پس نیازی نوعتاخیر، روابط تاخیرات و راه های ایجاد تاخیرات ثانویه نمایش داده شده است.

کلیدواژه ها

تاخیر، تکنیک تحلیل تاخیر، تحلیل شبکه، شبکه معنایی، تاخیر ثانویه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.