مدیریت بهینه هندسی احجام خاکی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU04_0049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 434
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان
چکیده
تعیین بهترین پلان راه در فضای دوبعدی، یک مسیله مهندسی راه دشوار به شمار می آید و حل آن بوسیله رایانه بدون هدایت انسان یکی از موضوعات تحقیقاتی جدید در چند دهه اخیر بوده است. روش های کامپیوتری برای جستجو در میان بسیاری از راه حل های شدنی برای تعیین بهترین جوان با کمترین هزینه به طور خودکار مورد نیاز می باشند. مسیله طراحی راه معمولا به پلان افقی و پلان قایم تقسیم بندی می شود. بهینه سازی پلان قایم فرض می کند که پلان افقی از پیش تعیین شده است و ارتفاع راه را در نقاط مختلف برای به حداقل رساندن هزینه های کلی ساخت و ساز تغییر می دهد. در این مقاله از یک الگوریتم فراابتکاری جدید با نام الگوریتم جستجوی گرانشی برای بهینه سازی پلان قایم بهره گرفته شده است. مدل پیشنهادی در این مقاله سعی در بهینه سازی پلان قایم به منظور کاهش حجم عملیات خاکی دارد. در این مدل، از الگوریتم جستجوی گرانشی برای بهبود دقت و صحت مدل استفاده شده است. نتایج عددی نشان می دهد که بهبود قابل توجه ای در دقت و صحت مدل بوجود آمده است و عملیات خاکی به حداقل رسیده است، بدون اینکه بارمحاسباتی قابل توجهی اتلاف شود. مدل پیشنهادی در این مقاله نشان می دهد که استفاده از این بهینه سازی، هزینه ساخت و ساز را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.کلیدواژه ها
پلان راه، پلان افقی، بهینه سازی، عملیات خاکی، الگوریتم جستجوی گرانشیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.