شناسایی معیارهای ارزیابی طراحی پروژه های مشارکت شهرداری تهران با رویکرد مهندسی ارزش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهیار جاویدروزی

عضو هیات علمی و استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی

فرشاد رزمگاه

مربی دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی

احد نظری

عضو هیات علمی و دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی

زهره سعادت

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت،دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

مهندسی ارزش که به عنوان رویکردی گروهی، سیستماتیک، کارکردگرا و خلاقانه شناخته می شود و با هدف بهبود ارزشیک پروژه از طریق کاهش هزینه های دوره عمر طرح، افزایش کیفیت و عملکرد آن به اجرا در می آید؛ قابلیت ها وتوانمندی های خود را در این راستا به اثبات رسانده است. سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهر تهران بهعنوان متولی پروژه های مشارکت شهرداری، با هدف جلب هر چه بیش تر مشارکت های مردمی و ایجاد درآمد پایدار برایشهرداری، تاسیس شد. مسیله ای که باید به آن توجه داشت این است که شهرداری اهدافی فراتر از کسب سود و تامینمالی دارد و آن بهبود کیفیت زندگی شهروندان به واسطه طراحی و اجرای فضاهای مناسب و مورد نیاز آن هاست.بنابراین با افزایش کیفیت طراحی می توان شاهد افزایش ارزش در این پروژه ها بود. از آنجایی که اکثر پروژه هایمشارکت کاربری تجاری داشتند، در این پژوهش ابتدا معیارهای ارزیابی کیفی طراحی مجتمع های تجاری با مرور ادبیاتموضوع شناسایی شد، سپس میزان اهمیت هر یک از آن ها از طریق پرسشنامه از 30 تن از متصدیان پروژه های مشارکتشهرداری تهران، مورد سوال قرار گرفت. به استناد یافته های تحقیق می توان اذعان داشت، مهم ترین معیارها از منظرمتصدیان سازمان معیار رعایت کردن استانداردهای طراحی ، ارزش شهرت در طراحی ، تازگی و نوآوری در طراحی ، طراحی بیان کننده هدف باشد و روابط فضایی شفاف داخل بنا می باشد. معیارهای قابلیت انطباق و ارتباط طرحبا محیط ازنظر تاثیر حداقل بر محیط زیست و مصرف انرژی از نظر پاسخ دهندگان در اولویت های آخر قرار دارند.

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش، پروژه های مشارکت شهرداری، معیارهای ارزیابی کیفی، کیفیت طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.