ارزیابی و طراحی مدل ریسک ساخت و ساز: تفهیم از طریق بازبینی ادبیات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود احمدوند

مربی، عضو هیات علمی گروه صنایع، دانشگاه غیرانتفاعی ایوان کی

حسین اقبالی

مربی، عضو هیات علمی گروه صنایع، دانشگاه غیرانتفاعی ایوان کی

رضا قربانعلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- مدیریت ساخت، دانشگاه غیرانتفاعی ایوان کی

مهدی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- مدیریت ساخت، دانشگاه غیرانتفاعی ایوان کی

چکیده

اگر چه ارزیابی ریسک احتمالا سختترین جزء از فرآیند مدیریت ریسک باشد، اما به طور بالقوه بسیار مفید است. مرورانتقادی تالیفات منتشر شده در باب موضوع فوق، در طول 27 سال گذشته، نتایج قابل توجهی را به دست داده است کهخلاصه ی آن به شرح زیر می باشد. نوع دیگری از مدلسازی، اثر شدید احتمالی غالب است؛ در حالی که به طور سنتیتمرکز بر روی احتمال عینی بود که به تدریج به احتمال ذهنی غالب تبدیل شده است. تجزیه و تحلیل خطر مدت زمانپروژه و یا هزینه، متداول است؛ تجزیه و تحلیل ریسک عملکرد پروژه به ندرت در ادبیات، ذکر شده است. علاوه بر این،هیچ روش ارزیابی ریسک یافت نشده است که یک معیار عمومی نشر دهد تا به طور همزمان اثرات جایگزین خطر را برروی اهداف مختلف پروژه تعیین کند. بسیاری از روشهای موجود یک دسته بندی برای ریسک ارایه کرده اند که تعدادبسیار کمی کمیت ریسک را نشان میدهد. محدودیت نظریه ها و ابزار موجود نشان می دهد که به یک جایگزین بهبودیافته نیاز داریم. نتیجه می گیریم که استفاده از هزینه ی خطر به عنوان یک معیار مشترک در چارچوب تصمیم گیریمبتنی بر یک راه حل ابتکاری، غلبه بر جریان کاستی ها و به طور کلی بهبود ارزیابی ریسک ساخت و ساز خواهد بود.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک، مدلسازی ریسک، هزینه ی ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.