زمینه گرایی، رویکردی هم سو با توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE02_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سالار ملک نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه گیلان

کیامرز جوان مردی

مربی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان

چکیده

توسعه پایدار یک مفهوم چند وجهی است که به طور کلی فلسفه آن پیشبرد رشد و توسعه در چارچوب محدودیت های محیط با تاکید بر برابری در کسب فرصتهای اجتماعی و اقتصادی برای نسل فعلی و آتی است و کشور ما نیز یک کشور در حال توسعه محسوب می شود. بنابراین لازم است با شناخت اصول اساسی توسعه پایدار تلاش کنیم تا توسعه کشور را به نحو پایداری رقم بزنیم. با در نظر گرفتن این نکته که فرآیند توسعه در تمام اجزا یک جامعه اتفاق می افتد فلذا معماری به عنوان نمود شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حاکم بر جامعه همواره نقش به سزایی در روند شکل گیری توسعه ایفا می کند. جوامع معماری معاصر همواره بر آن بوده اند که سبک و فرآیند طراحی معاری که به محصولی پایدار ختم شود را معرفی نمایند، محصولی که سه رکن پایداری اجتماعی، پایداری اقتصادی و پایداری زیست محیطی را به صورت موازی پاسخ گو باشد. ما نیز در این نوشتار با معرفی و ارزیابی معماری زمینه گرا و واکاوی ابعاد مختلف آن، در چهار زمینه کالبدی، فرهنگی اجتماعی، انسان گرایانه و تاریخی، رابطه توسعه پایدار و رویکرد زمینه گرا را جست و جو خواهیم کرد. این پژوهش که با مطالعه کیفی و روش تحقیق توصیفی تحلیلی صورت پذیرفته و ابزار گردآوری داده ها مشاهدات عینی و مطالعه منابع مکتوب، اسناد و مدارک می باشد، با هدف تبیین اهمیت رویکرد زمینه گرا در جهت نیل به محصولی پایدار می باشد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، معماری زمینه گرا، کالبدی، فرهنگی اجتماعی، انسان گرایانه، تاریخی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.