ارتباط سازه های تنسگریتی با سازه های پوسته ای قدیمی و جدید در معماری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خسرو رازیان

کارشناسی ارشد معماری

حسین محمدزاده

کارشناسی ارشد معماری

چکیده

سازه های تنسگریتی از جمله سازه های نوینی هستند که با فراهم آوری امکانات متونیع برای معلمان، مانند امکان ایجاد فضاهایی با دهانه های وسیع، امکان تحقق ایده های معماری، ترکیب معماری و سازه، زیبایی شناسی و سایر موارد، امروزه به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به عملکرد سازه های تنسگریتی و همچنین تنوع در ساخت آنها، این سازه ها دارای انواع متعددی می باشند که از جمله آنها، می توان به سازه های پوسته ای اشاره نمود. سازه های پوست های، با فراهم آوری مقاومت در برابر کشش در سازه، بیش از هر چیز در ساخت مواردی مانند گنبد و سازه های منحنی بکار برده می شوند، و بدین ترتیب، با استفاده از شکل و هندسه، توانایی برآورده ساختن نیازهای سازه و بار و معماری را با هم خواهند داشت. ردپای سازه های پوسته ای را در ساخت گنبدهای یک پوسته، دو پوسته و سه پوسته می توان یافت که به علت کارایی مناسب خود، در گذشته از مقبولیت برخوردار بوده اند. لذا این مقاله، با بررسی سازه های تنسگریتی و زیرمجموعه آن، یعنی سازه پوسته ای، به بررسی ارتباط سازه های تنسگریتی با سازه های پوسته ای و مقایسه سازه های پوسته ای قدیمی با سازه های پوسته ای جدید پرداخته و تمهیدات و نوع ساخت آنها را مورد بررسی و مقایسه قرار می دهد. در نهایت، با توجه به بررسی های صورت گرفته و مطالعات تحقیقات سایر محققین، به نتیجه گیری پرداخته شده و نتایج ارایه می شوند.

کلیدواژه ها

سازه های تنسگریتی، سازه های پوسته ای، زیبایی شناسی، کشش، ترکیب معماری و سازه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.