بررسی ابعاد نظری تاب آوری با رویکرد توسعه پایدار شهری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو سلامت نیا

دانشجوی دوره دکتری تخصصی آمایش محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی، تهران شمال

سید علی جوزی

دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

سعید ملماسی

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ژاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

اص.لی که امروزه در تدوین خط مشی های مدیریت و برنامه ریزی کلانشهرها به چشم می خورد غالبا حول محور تامین نیازها و خواسته های گروه های ذینفع بشری شامل شهرستان ، فعل و افعالات بازار، سازندگان و دولتمردان می باشد و آنچه در این میان نادیده گرفته می شود آستانه های محیط زیستی و ظرفیت تحمل اکوسیستم بستر در مواجهه با خیل عظیم ورود ماده و انرژی و تغییرات کاربری زمین و زایدات حاصل از فعالیت های شهروندان می باشد. بقای شهرها به عنوان سیستم های اجتماعی اکولوژیکی وابسته به منابع طبیعی و خدمات اکوسیستمی است که از آن بهره می گیرند و برای بقاء خود مصرف می کنند، در نتیجه درک تاب آوری در محیط زیست شهری نیاز به درک بین رشته ای و تحلیل در مقیاس های مختلف دارد. زمانی که شهر به طور همزمان قادر باشد تا توازن بین عملکردهای اکوسیستمی و انسانی برقرار کند، انعطاف پذیر باشد، قدرت انطباق در شرایط عدم قطعیت و رویدادهای غیر منتظره داشته باشد، فرصت های موجود و بالقوه را حفظ و روی آنها سرمایه گذاری کند، در آن صورت تاب آور است. کاهش تاب آوری در شهرها باعث افزایش آسیب پذیری در سیستم شهر شده و اختلالات و شوک های هرچند کوچک باعث بحران می شود. لذا با توجه به اهمیت موضوع این تحقیق به دنبال ارتقای دانش نظری در حوزه تاب آوری محیط های شهری و بررسی لزوم تاب آوری اکولوژیکی شهری به منظور استقرار کاربری در راستای توسعه پایدار شهری می باشد.

کلیدواژه ها

تاب آوری شهری، توسعه پایدار، اکوسیستم، محیط زیست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.