وضعیت کمی و کیفی زادآوری در حفره های قطعات شاهد و مدیریت شده (مطالعه موردی: سری 5 – جنگل لاکوبن)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: IENC03_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید اسحق تیموری

استادیار گروه جنگلداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

رستم جلالی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، کارشناس اداره کل منابع طبیعی استان مازندران (نوشهر)

حامد زال نژاد

عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان چالوس، کارشناس ارشد جنگلداری

چکیده

به منظور مطالعه وضعیت زادآوری حفره های طبیعی در قطعات مدیریت شده و شاهد، دو قطعه 41 (شاهد- تیپ راش ممرز، سطح 92/2هکتار، جهت کلی غرب و شمال غربی) و40 (مدیریت شده- 56/2 هکتار- تیپ راش ممرز، جهت کلی شمال و شمال غربی) سری 5 لاکوبن از حوزه آبخیز سردآبرود، که بلحاظ خصوصیات فیزیوگرافی و تیپ شبیه به یکدیگر بوده اند انتخاب، سپس اقدام به مساحی روشنه ها وبرداشت اطلاعات کمی و کیفی از وضعیت زاد آوری مستقر در این حفره ها، با پیاده نمودن میکرو پلاتهای ترکیبی (در جهت های شمال،جنوب، شرق، غرب و مرکز هر روشنه و برای هر جهت در حفره سطح یک متر مربع) گردید. تعیین مساحت روشنه ها به کمک نرم افزاراتوکد و تجزیه و تحلیل داده ها بکمک نرم افزار آماری SPSS انجام گرفت. روشنه ها و زاد آوری مستقر در آنها را متناسب با سطح در سهکلاسته سطحی 200-400 (کوچک)، 400-600 (متوسط) و بیش از 600 متر مربع (بزرگ) قرار داده شد، در قطعه شاهد تعداد 862 اصله نهال از گونه های مختلف با تراکم 8/02 در هرمتر مربع شمارش که متوسط قطر یقه و ارتفاع آنها برابر با 5 میلیمتر و 51/59 سانتیمتراست، درقطعه مدیریت شده تعداد 375 اصله نهال با تراکم 3/08 اصله نهال در هر متر مربع شمارش شد که متوسط قطر یقه و ارتفاع آنها بترتیب برابر با 4/78 میلیمتر و 40/2 سانتیمتر می باشد از نکات حایز توجه در این دوقطعه بیش از 50 درصد فراوانی گونه ها مربوط گونه راش است و پس از آن گونه ممرز قراردارد، در این پژوهش با استفاده از t test مشخص شد بین فراوانی زاد آوری، قطر یقه و ارتفاع در این دوقطعه به احتمال 95 درصد اختلاف معنی دار وجود دارد.

کلیدواژه ها

قطعه شاهد، قطعه مدیریت شده، سری 5 لاکوبن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.