مدیریت جامع حوزه های آبخیز رویکرد جدید برای صیانت از منابع طبیعی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC03_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 608
نویسندگان
کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل مدرس دانشگاه
کارشناس ارشد مطالعات و تحقیقات منابع طبیعی و مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل
چکیده
فقدان هماهنگی درون سازمانی و ارتباط تنگاتنگ مسایل مرتبط بابرخی از دستگاه های برون سازمانی در مدیریت عرصه ها، کارشناسانو مدیران را بیش از پیش بر این باور مصمم کرده است که اجرایطرح های مدیریت یکپارچه مشارکتی منابع طبیعی رهیافتی است کهضرورت دارد در دستور کار سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداریکشور قرار گیرد. از سوی دیگر تجربیات بین المللی و ملی این مهم رابه اثبات رسانده که بدون مشارکت تمامی دست اندرکاران، به ویژهذی نفغان محلی، مدیریت جامع حوزه های آبخیز میسر نشده واثربخشی طرح ها و پروژه ها با چالش جدی مواجه خواهد شد.با تاکید معاون محترم وزیر و ریاست سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیزداری کشور اجرای طرح های جامع حوزه های آبخیز بامشارکت مردم بعنوان سیاست اصلی سازمان مد نظر قرار گرفته کهتحت عنوان الگوی مدیریت جامع در حوزه های آبخیز کشور ابلاغشده است. در این راستا مقام معظم رهبری نیز سیاست های کلیمحی زیست را اب فرمودند و در اولین بند به نقش مدیریت جامع،هماهنگ و نظام مند منابع حیاتی (از قبیل هوا، آب، خاک و تنوعزیستی) مبتنی بر توان و پایداری زیست بوم بویژه با افزایش ظرفیتها و توانمندی های حقوقی و ساختاری مناسب همراه با رویکردمشارکت مردمی تاکید فرمودند. به همین علت اداره کل منابعطبیعی و آبخیزداری استان اردبیل پس از بررسی های لازم حوزهآبخیز درویش چای سرعین را به جهت امتیازات گردشگری و مکانیمناسب برای احداث پارک آبخیز بعنوان حوزه پایلوت جهت اجراءمعرفی نموده است.کلیدواژه ها
مشارکت مردم، حوزه آبخیز، درویش چای، پارک آبخیزمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.