پیش بینی جریان رودخانه با استفاده از مدل های استوکاستیک در مدیریت منابع آب (مطالعه موردی: رودخانه یلفان همدان)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC03_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1109
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
کارشناس زمین شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
کارشناس ارشد آب آبیاری زهکشی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده
پیش بینی مناسب مقدار آبدهی رودخانه ها، نقشی اساسی در برنامهریزی، مدیریت و بهره برداری بهینه و پایدار از منابع آبی ایفا می کند.یکی از روشهای پیش بینی آبدهی استفاده از سری های زمانی استکه ابزاری قدرتمند جهت پیش بینی دبی می باشند. از آنجا که وقوعسیل در این حوضه بی سابقه نبوده است به همین دلیل این تحقیقتلاشی در جهت شناسایی، به منظور ساماندهی در راستای برنامه ها واهداف وآینده نگری مخاطرات طبیعی در این حوضه می باشد لذا هدفاز این تحقیق پیش بینی جریان رودخانه با استفاده از مدل هایاستوکاستیک در مدیریت منابع آب (مطالعه موردی: رودخانه یلفانهمدان) می باشد. در گام اول با استفاده از مطالعات کتابخانه ای بهبررسی مطالب کلی در خصوص انواع مدل های موجود جهت پیشبینی جربان رودخانه ها پرداخته شد. در گام دوم با مطالعه تعدادی ازپایان نامه ها و مقالات داخلی و خارجی انواع مدل های استوکاستیکمورد بررسی قرار گرفت. در گام سوم با استفاده از داده های 10 سالهروزانه دبی و بارش (1394-1385) رودخانه یلفان، سری های زمانی همچون آریما و آرمکس برای پیش بینی آبدهی رودخانه بر داده هابرازش داده شد. سپس برای تشخیص درستی الگوی برازش دادهشده از آزمون بررسی فرض استقلال باقیمانده ها استفاده گردید. درگام چهارم با استفاده از تجزیه و تحلیل داده ها نتیجه گیری نهاییصورت گرفت. در نتیجه این تحقیق مدل آرمکس به دلیل ورودپارامترهای اقلیمی در مدل دارای نتایج بهتری در مقایسه با مدلآریما بوده است.کلیدواژه ها
پیش بینی، جریان رودخانه، مدل های استوکاستیک، مدیریت منابع آب، رودخانه یلفان همدانمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.