معاصرسازی الگوی مسکن بومی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF04_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین پورحسن هره دشت

دانشجوی ارشد معماری دانشگاه شمال آمل

علی دشتی شفیعی

مدیر گروه معماری و استاد دانشگاه شمال آمل

چکیده

یکی از اساسی ترین و مهمترین نیازهای بشر یافتن مکانی برای سکونت و احساس آسایش میباشد بنابراین خانه به عنوان عنصری که تامین کننده این نیاز است دارای اهمیت خاصی می باشد. از آنجا که خانههای های سنتی ایرانی دارای نوعی کیفیت محوری در فضایخود بوده اند، با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان عنصری مهم در معماری آشکار می شود. در طراحیخانه های سنتی ایران از الگوهایی استفاده شده است که متاثر از عوامل متعددی از جمله اقلیم و فرهنگ و ... می باشند. یکی از این عوامل، فرهنگ فردی و جمعی مردمان است که دراین خانه ها و جامعه می زیسته اند. در معماری معاصر ما با تغییر روش زندگی ، افزایش جمعیت، کمبود زمین و ... الگوهای معماری مسکن نیز تغییر کرده است. امروزه انسان ها در خانه هایی زندگی می کنند که بی توجهی به انسان و نیازهای او، نحوهی طراحی و ساخت آنها، مشکلاتی از قبیل کاهش احساس تعلق و آرامش و بروز مشکلات عاطفی و خانوادگی را به ارمغان داشته است.

کلیدواژه ها

معماری، مسکن بومی، معاصرسازی، باززنده سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.