بررسی تاریخچه و نظریات بلند مرتبه سازی در ایران و جهان واثرات مثبت و منفی آن بر شهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF04_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مبهوت

دکترای مهندسی شهرسازی

سیمین اقتصادی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی

مریم فروتن زاده

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی

چکیده

با گسترش روزافزون جمعیت و ر شد آن در سرا سر جهان که تقا ضای روز افزون م سکن را به دنبال دا شته ا ست، ان سان نیز با شیوه های گوناگون سعی کرد تا این نیاز را برآورده سازد. از جمله این شیوه ها تمایل به برج سازی است . این پدیده را می توان یک پدیده اس اسی در شهرسازی کنونی به شمار آورد. مقتضیات امروز، به ویژه افزایش جمعیت و رشد شهرنشینی، دست اندرکاران را واداشته است تا برای استقرار جمعیتی افزون تر در محدوده های شهری، ایجاد ساختمان های بلندمرتبه و یا به عبارت دیگر، رشد عمودی شهرها را ترویج دهند. استفاده فراگیر ازاین روش،بتدریج افزون بر کاربری های اقتصادی مانند کاربری های صنعتی ، اداری و تجاری دامنگیر کاربری های مسکونی نیز گشت و به مناطق پیرامونی شهر نیز گسترش یافت، ، این راه حل دارای تبعات و آثار منفی نیز بوده و مشکلات نوینی را برای شهروندان پدید آوردکه از آن جمله می توان به افزایش ازدحام و تراکم ، افزایش آلودگی های زیست محیطی ، افزایش میزان محصوریت ، ملال آور شدن فضا ، کاهش دسترسی شهروندان به هوای آزاد و نور خورشید و افزایش م زاحمتهای شهری اشاره کرد. ک شور ما نیز مانند سایر نقاط دنیا، با انگیزه صرفه جویی در مصرف زمین به ساختمان های بلندمرتبه روی آورده است. اما تجاربی که دارندگان تکنولوژی بلند مرتبهسازی از سر گذرانده اند در ایران وجود ندارد و شرایط و نظامات لازم برای آن فراهم نشد ه است. در این مقاله سعی بر ان است تا با معرفی سابقه بلند مرتبه سازی در جهان ،روند بلند مرتبه سازی در ایران بررسی گردد.

کلیدواژه ها

بلند مرتبه سازی ، قدرت های اقتصادی ، ازدحام و تراکم ، آلودگی زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.