مقایسه توابع عملگرای فازی در مکانیابی اراضی مستعد احداث اردوگاههای جنگی(جنگ شیمیایی)، با استفاده از نرم افزارهای Visual GIS & PROMETHEE ) منطقه مورد مطالعه: شهرستان اهواز)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF04_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 556
نویسندگان
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،محیط زیست شهری، دانشگاه پیام نور، اهواز، ایران
چکیده
جنگ همواره یک موضوع مخرب بوده که ابعاد مختلف زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است. این موضوع بویژه در هنگام بکارگیری تسلیحات با تاثیرگذاری بیشتر و مخربتر، مانند تسلیحات شیمیایی مشهودتر است که نمونه اخیر آن در وسعت بسیار بر علیه نظامیان و غیر نظامیان، حملات شیمیایی کشور عراق در دوران جنگ هشت ساله علیه کشور ایران بوده است. هدف از این پژوهش مکانیابی اراضی مستعد اسکان جنگ زدگان ناشی از حملات شیمیایی احتمالی به شهرستان اهواز، با استفاده از توابع عملگر فازی در GIS و مقایسه این توابع در مدل PROMETHEEمیباشد. در فرایند تحقیق، به شناسایی معیارهای مثبت و منفی در امر مکانیابی اردوگاه پرداخته شده است. که این فاکتورها عبارتند از: تراکم پوشش گیاهی، دسترسی به مسیرهای اصلی، فاصله از رودخانهها، جهت وزش باد، کاربری اراضی، پوشش اراضی، فاصله از روستا، آبهای زیرزمینی، زمینشناسی و فاصله از شهرها میباشند. اطلاعات عوامل فوق به پنج معیار مهم زیستمحیطی، اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و هیدرولوژی طبقهبندی شده است. پس از ورود و استاندارد سازی دادههای منعکس کننده معیارهای تحقیق در محیط GIS ،با استفاده از همپوشانی لایههای اطلاعاتی توسط توابع و عملگرهای فازی OR ،AND ،PRODUCT و SUM؛ نقشههای منطقه مورد مطالعه جهت احداث اردوگاه جنگی در پنج کلاس مشخص گردید. در نتیجه این توابع عملگرا در نرم افزار PROMETHEE Visual مقایسه شده که، نمودارهای خروجی اهمیت تابع AND را جهت احداث اردوگاه نشان میدهند.کلیدواژه ها
ایران، شهرستان اهواز، حملات شیمیایی، توابع فازی، اردوگاه جنگی، PROMETHEE Visual ،GISمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.