برررسی روند رشد دیابت درجامعه عشایری ساکن شده طی سالهای(1385تا1389 )نمونه موردی: عشایر اسکان یافته بخش جرقویه استان اصفهان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF04_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین دهقانی

استادیار گروه جغرافیای، دانشگاه جیرفت

مجید غیاث

پزشک،رییس مرکز بهداشت دانشگاه اصفهان

چکیده

بیماری های مزمنی همچون دیابت از بیماری های غیر قابل درمانی است که می توان آن را کنترل کرد. این مطالعه به منظور بررسی روند رشد دیابت در جامعه عشایری ساکن شد در بخش جرقویه استان اصفهان طی سالهای 1385 تا 1389 پرداخته است. روش مطالعه در این پژوهش توصیفی و تحلیلی بوده که با استفاده از روش مطالعه کتابخانه ای و برداشت های میدانی انجام گرفته است. بر اساس مطالعات اکتشافی و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی از کل روستاهای عشایر اسکان یافته در استان اصفهان در بخش جرقویه دو روستای نصرآباد، محمدآباد به عنوان نمونه با استفاده از مدل رشد نمایی برای تجزیه و تحلیل مورد قرار گرفته اند. یافته های حاصل از نتایج بیماری دیابت در دو روستای نصرآباد، محمدآباد نشان می دهد که رشد این بیماری در گروه سنی تا 0 29 سال نسبتا پایین بوده است. و در سالهای تا 86 87 روند رشد بیماری در دو روستای مذکور بسیار افزایش یافته که از شاید دلایل آن می توان به کم تحرکی، خوردن بیشتر چربی، عدم مراقبت های بهداشتی - درمانی اشاره کرد. بافته های تحقیق حاکی از این است با توجه به اقتضای زندگی عشایری که در چند دهه اخیر که زندگی یکجانشینی را انتخاب کرده اند. افزایش آگاهی عمومی و حمایت اجتماعی در شناخت افراد مبتلا به این بیماری امری ضروری است ضمن اینکه به واسطه آموزش و حمایت می توان اثرات ناشی از این بیماری را کاهش داد.

کلیدواژه ها

رشد، دیابت، جامعه عشایر ، جرقویه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.