تحلیل ریسکهای ناوبری در آبراه به روش ارزیابی رسمی ایمنی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
- کد COI اختصاصی: KMSU02_139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 554
نویسندگان
سازمان بنادر و دریانوردی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
چکیده
ارتقا ایمنی دریانوردی، شناسایی خطرات و تحت کنترل درآوردن آنها توسعه پایدار دریامحور را تضمین می نماید. روش های علمی کاهش سوانح دریایی همواره مورد توجه دست اندرکاران عرصه دریانوردی در سازمان های بین المللی بوده است. خطر، یا عملی که باعث برهم خوردن تعادل شود و موقعیتی غیرعادی و حساس ایجاد کند، بحران نامیده می شود. از این رو عواملی که بحران را شکل می دهند مخاطرات هستند و مخاطره در ذات هر فعالیت نهفته است تنها اگر فعالیت نباشد مخاطره نیز وجود ندارد ، بطوری که مخاطره هیچوقت از بین نمی رود، لیکن با مدیریت فعالیت می توان مخاطره را کنترل کرد. داشتن دانش واقعی و ارزیابی دقیق براساس انتخاب بدترین سناریو سبب کاهش مخاطره می شود. شناسایی مخاطرات به منظور ایجاد آب راه ایمن با کمترین مخاطره از اهداف این مقاله است که با رویکرد ارزیابی رسمی ایمنی که توسط سازمان بین المللی دریانوردی معرفی شده تا برای تحلیل مخاطرات موجود در فرآیند دریانوردی در آب راه ها می باشد که با استفاده از داده های آماری و نیز روش تحلیل مواردی که ایمنی به خطر می افتد می پردازد. از آنجا که در کشورمان آب راه های قابل کشتیرانی در شمال و جنوب وجود دارد، شناسایی و تحلیل مخاطرات به اتخاذ تصمیمات درست و اصلاح فرآیندهای کاری منجر می شود و نهایتا سبب عدم بروز سوانح دریایی گردد که موجب از بین رفتن بحران در گلوگاه های اصلی اقتصادی و تجارت کشور و ایجاد اطمینان و اعتماد به حمل و نقل دریایی به عنوان ابزار بسیار مهم در عرصه اقتصادی جهانی را فراهم آوردکلیدواژه ها
سوانح دریایی، ارزیابی رسمی، شرایط ترافیک ، ناوبری، محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- تبیین نقش دانش سنتی بوم شناختی در مدیریت خدمت اکوسیستمی تنظیم اقلیم
- معرفی ابزار اسپارکر در شناسایی بهینه ی ساختگاه های سازه های ساحلی بنادر در راستای توسعه پایدار
- نقش هوش مصنوعی در حمل و نقل دریایی
- عوامل موثر بر توسعه صنایع دریایی با رویکرد اقتصاد دریا محور
- Blue Horizons: Innovations and Opportunities in Marine Resource Management and Development
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.